Αποκάλυψη: Νέο υβριδικό σπορ Peugeot 508 στη Γενεύη [video]

Αποκάλυψη: Νέο υβριδικό σπορ Peugeot 508 στη Γενεύη [video]

Είναι ένα πρωτότυπο, αλλά η έκδοση παραγωγής βρίσκεται για τα καλά στα σκαριά! Και για να πιάσει 350-400 άλογα, το 508 «Peugeot Sport Engineered» θα είναι υβριδικό.

Στην Peugeot, η οικολογία δεν πρέπει να νιώθει πλήξη. Και για να το αποδείξει η γαλλική φίρμα, αποκαλύπτει αυτό το υπέρ-βιταμινωμένο υβριδικό 508, σχεδιασμένο από την Peugeot Sport! Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για σπουδή ενός Σαλονιού Αυτοκινήτου. Μια έκδοση παραγωγής είναι ήδη στο πρόγραμμα, με αναμενόμενο εμπορικό λανσάρισμα το 2020.

Η εξυβριδισμός έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι ο σχεδιασμός αυτής της έκδοσης απλοποιείται από το γεγονός ότι βασίζεται σε μια κλασική υβριδική εφαρμογή, ένα σύστημα κίνησης που θα λάβει εμπορική διάσταση μέχρι το τέλος του 2019 -επαναφορτιζόμενα υβριδικά 3008 και 508. Η τεχνική βάση λοιπόν θα είναι η ίδια, με ένα 1.600άρη 200 ίππων και ένα ηλεκτρικό κινητήρα 110 ίππων να κινούν τους εμπρός τροχούς. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει ένα δεύτερο ηλεκτρομοτέρ, αλλά εδώ ενισχυμένο στα 200 άλογα από τα 109 των 3008 και 508 Hybrid4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peugeot: Αποκάλυψη για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά 3008 και 508 [video]

Peugeot 508 Hybrid «Peugeot Sport Engineered»

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς δεν ανακοινώθηκε, αλλά αυτό το 508 «Peugeot Sport Engineered» υπόσχεται απόδοση αντίστοιχη ενός θερμικού αυτοκινήτου 400 ίππων! Ορίστε ένα ακόμη λοιπόν πλεονέκτημα του εξυβριδισμού. Η μέγιστη ροπή είναι 51 kgm. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ χρειάζονται μόλις 4,3” για το σπριντ των 0-100km/h και μόλις 23,2” για το σπριντ  των 0-1.000 m. Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ένα ακόμη νούμερο που δημοσιοποιεί η Peugeot: Τα 2,5 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ανέβει από τα 80 στα 120 km/h!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Peugeot 508 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Peugeot 508 SW [video]

Ένα τρίτο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής αρχιτεκτονικής είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο ανακοινώνεται με εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km! Συνεπώς, και στη χώρα μας, θα απαλλάσσεται πλήρως από τέλη κυκλοφορίας. Χάρη δε σε μια μπαταρία 11,8kWh, θα μπορεί να καλύψει 50 km με 100% ηλεκτρική λειτουργία.

Peugeot 508 Hybrid «Peugeot Sport Engineered»

Τα φρένα είναι ανάλογα των επιδόσεων του αυτοκινήτου, με τους εμπρός δίσκους να έχουν διάμετρο 380 mm και να πιέζονται από 4πίστονες δαγκάνες. Η Peugeot Sport ρύθμισε επίσης το τιμόνι, προκειμένου να είναι πιο άμεσο, και την ανάρτηση. Έτσι το υβριδικό 508 χαμήλωσε και τα μετατρόχιά του φάρδυναν κατά 2,4 πόντους εμπρός και 1,2 πίσω. Όσον αφορά το πάτημά του, αυτό το ανέλαβαν 20άρες ζάντες με λάστιχα Michelin Pilot Sport 4S. Ζάντες που ο σχεδιασμός τους διασφαλίζει καλύτερη ψύξη των φρένων.

Peugeot 508 Hybrid «Peugeot Sport Engineered»

Τώρα όσον αφορά την εμφάνιση, αυτό το 508 έχει σαφώς σπορ look. Αλλά όχι κραυγαλέο. Δεν υπάρχουν ούτε τεράστιοι αεραγωγοί ούτε κάποια υπερβολική πτέρυγα στο πίσω μέρος. Απλώς βλέπουμε ανθρακονημάτινα μαρσπιέ τα οποία δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα διατηρηθούν και στο μοντέλο παραγωγής. Η μάσκα δείχνει ιδιαίτερα επεξεργασμένη, και κατασκευάζεται με εκτύπωση3D. Εκείνο που θα χαρακτηρίζαμε ως το πιο τολμηρό είναι τα μίνι πτερύγια στις πίσω κολόνες. Και κάποια στοιχεία σε πράσινο «κρυπτονίτη» που κάνουν χρωματική αντίθεση τη γκρι-ματ σιλουέτα.

Peugeot 508 Hybrid «Peugeot Sport Engineered»

Στο εσωτερικό του υβριδικού 508, η Alcantara δίνει βροντερό παρών, στο ταμπλό, στα πάνελ στις πόρτες, στο τιμόνι και φυσικά στα καθίσματα τύπου μπάκετ. Την ίδια στιγμή, η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ανθρακονημάτινη διακόσμηση. Οι ραφές στην καμπίνα είναι και πάλι σε πράσινο του κρυπτονίτη, μια απόχρωση που συναντάμε επίσης στις πόρτες και στα ψηφιακά όργανα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube