Οι Mustang Mach-E στις ΗΠΑ πονοκεφαλιάζουν τη Ford

Οι Mustang Mach-E στις ΗΠΑ πονοκεφαλιάζουν τη Ford

17.000 Mustang Mach-E περιμένουν στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της Ford στις ΗΠΑ. Και τώρα, τι να κάνουμε τόσα αυτοκίνητα στα αζήτητα; σκέφτονται οι έμποροι.

Mustang Mach-E

Η Ford δυσκολεύεται πολύ στην πράσινη μετάβαση στις ΗΠΑ. Η ηλεκτροκίνηση της δημιουργεί χασούρα που καλύπτουν -προς το παρόν- τα θερμικά μοντέλα της εταιρείας. Έχοντας απούλητα EV να περιμένουν στις αντιπροσωπείες της, το Μπλε Οβάλ προτρέπει τώρα τους εμπόρους να νοικιάσουν τη Mustang Mach-E.

Με εξαίρεση την Tesla, η πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford κι η GM, πρέπει να πάρουν μια δύσκολη απόφαση.

Δύσκολη η πράσινη μετάβαση στις ΗΠΑ, εκτός αν είσαι η Tesla. Η Ford έχει 17.000 απούλητες Mustang Mach-E

Μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή ελπίζοντας ότι οι οικονομίες κλίμακας θα τις καταστήσουν κερδοφόρες. Ή να μειώσουν την παραγωγή και να περιορίσουν τις ζημίες, κάτι όμως που θα καθυστερήσει τη μετάβασή τους στην πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Mustang Mach-E

Η Ford είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Από τη μία, καυχιέται για την αύξηση των πωλήσεων EV και για τα τολμηρά σχέδια επέκτασης προς ένα πριζάτο μέλλον. Από την άλλη, ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής EV στο μισό για το 2024, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα. Τα δικά της τουλάχιστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έξι στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή τη Ford Mustang Mach-E

Αυτό δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ακούμε από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, περιλαμβανομένων της GM και της Volkswagen. Η Ford βρίσκεται τώρα σε δύσκολη θέση επειδή τα EV της συσσωρεύονται κατά δεκάδες χιλιάδες στους τοπικούς αντιπροσώπους.

Mustang Mach-E

Ο πολυεθνικός κολοσσός αναφέρει ως πουλημένα τα οχήματα από τη στιγμή που τα παραγγέλνουν οι αντιπρόσωποί του. Ακόμα κι αν δεν έχουν ακόμα βρει αγοραστή. Από την οπτική γωνία της Ford USA, πλέον είναι πρόβλημα των αντιπροσώπων τι θα κάνουν τα αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συγκρίνουμε ηλεκτρικά κουπέ SUV, Ford Mustang Mach-E vs Volvo C40

Αυτή τη στιγμή, 17.000 Mustang Mach-E βρίσκονται μοιρασμένες σε αντιπροσωπείες σε όλες τις ΗΠΑ. Αλλά και το ηλεκτρικό pick-up της Ford, το F-150 Lightning, είναι επίσης δύσκολο να πωληθεί, με χιλιάδες μονάδες έξω από τις εμπορίες.

Mustang Mach-E

Ωστόσο, η Ford πιστεύει ότι έχει βρει μια λύση κι αυτή είναι η ενοικίαση των απούλητων ηλεκτρικών οχημάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναγγείλει δύο νέα προγράμματα, το Dealer Daily Rental (DDR) και το Ford Rent-A-Car (FRAC).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλείστε εύκολα και γρήγορα online το δικό σας test drive με την Ford Mustang Mach-E

Έτσι, όποιος θέλει να δοκιμάσει μια Mustang Mach-E, θα μπορεί να τη νοικιάσει και να τη ζήσει περισσότερο από το ολιγόλεπτο test drive. Ταυτόχρονα, η Ford προτρέπει τους αντιπροσώπους της να παραχωρούν το ηλεκτρικό crossover ως όχημα αντικατάστασης στους πελάτες της.

Mustang Mach-E

Διπλό όφελος. Με αυτόν τον τρόπο, η Ford λύνει το πρόβλημα των απούλητων Mustang Mach-E κι ελπίζει να γλυκάνει περισσότερους πελάτες ώστε να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο της.

Από την άλλη όμως, έτσι θα καταστήσει μεταχειρισμένα τα EV της, τα οποία θα πουληθούν φθηνότερα στο μέλλον. Δίκοπο μαχαίρι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube