6 στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή τη Ford Mustang Mach-E

6 στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή τη Ford Mustang Mach-E

Η Ford Mustang Mach-E καταφέρνει να συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις με την απολαυστική οδική συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων…

Το εντυπωσιακό με τη Mustang Μach-E είναι πως παρότι αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford, η ωριμότητα που έχει επιδείξει η εταιρία στην κατασκευή του το καθιστά ένα από τα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα σήμερα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ένα μοντέλο που δίνει νέα διάσταση στο βαρύ όνομα που φέρει. 

Το πρώτο πράγμα που κερδίζει το χρήστη, πολύ πριν κουμπώσει αναπαυτικά στην εξαιρετική θέση οδήγησης, είναι η εξωτερική εμφάνιση. Ο κουπέ σχεδιασμός του αμαξώματος ενισχύει υπέρμετρα το δυναμισμό, τιμώντας τη φιλοσοφία της φίρμας. Παράλληλα, οι εξωτερικές διαστάσεις του αναβαθμίζουν το κύρος και εγγυώνται για τους διαθέσιμους χώρους εντός. 

Και το εσωτερικό, όμως, είναι από μόνο του ξεχωριστό. Ακολουθώντας μία μίνιμαλ προσέγγιση, θέτει σε πρώτη προβολή την τεράστια οθόνη 15,5” του SYNC4A, από την οποία χειρίζεται κανείς τα πάντα. Ο οδηγός, ωστόσο, διαθέτει μπροστά του ένα ξεχωριστό ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2” ώστε να λαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. 

Ford Mustang Mach-E

Αναφορικά με το infotainment, εγγυάται κορυφαία συνδεσιμότητα, με ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect που μετατρέπει τη νέα Mustang Mach-E σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και δέκα συσκευών. Δέχεται αναβαθμίσεις over-the-air, εξασφαλίζει απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω smartphone, χάρη στην εφαρμογή Ford Pass, ενώ προσφέρει και κρυστάλλινο ήχο, χάρη στο βραβευμένο ηχοσύστημα της B&O. 

Από την ίδια οθόνη ο οδηγός μπορεί επίσης να χειριστεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει το αυτοκίνητο αναφορικά με την κίνηση. Να επιλέξει τη λειτουργία One Pedal Drive που ανακτά περισσότερη κινητική ενέργεια, να αλλάξει προφίλ οδήγησης και τόσα άλλα. 

Παράλληλα, μέσω του εύχρηστου UI έχει άμεση πρόσβαση σε ένα υπέρπληρες, εξελιγμένο πακέτο συστημάτων προστασίας. Η Ford Mustang Mach-E είναι ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα της αγοράς, με σουίτα ηλεκτρονικών που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control, Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

Ford Mustang Mach-E

Ένα ακόμα στοιχείο άξιο αναφοράς είναι η εξαιρετική ηλεκτρική διαχείριση. Η αρχιτεκτονική της Ford θεωρείται από τις κορυφαίες σήμερα, με αποτέλεσμα όχι μόνο η Mach-E να προσφέρει αυξημένη αυτονομία έως 610 km αλλά και ταχύτατη φόρτιση. Με μόλις 10΄ στον φορτιστή, το αυτοκίνητο μπορεί να κερδίσει έως και 119 km αυτονομίας. Και σε μόλις 45΄ η μπαταρία του είναι σε θέση να ανέβει από το 10-80%. 

Και εδώ ακριβώς είναι που έρχεται το σημαντικότερο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου. Το γεγονός ότι μπορεί να συνδυάζει τις επιδόσεις με το σεβασμό στο περιβάλλον. Εξασφαλίζοντας μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και μηδενικές εκπομπές ρύπων, ακόμα και στη μικρότερη έκδοσή της αποδίδει 269 PS με 420 Nm ροπής, τιμές που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Πόσο μάλλον εάν επιλέξει κανείς κάποια τετρακίνητη, ισχυρότερη έκδοση ή τη Mustang Mach-E GT, των 487 PS και 860 Nm! Mε τρεις εκδόσεις και δύο μεγέθη μπαταρίας ο καθένας μπορεί να βρει αυτό ακριβώς που αναζητά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube