Οι Αμερικάνοι θέλουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά δεν βρίσκουν!

Οι Αμερικάνοι θέλουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά δεν βρίσκουν!

Έκρηξη στη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τις αυτοκινητοβιονηχανίες όμως να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Είναι δεδομένο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται προς τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αλλά ο ρυθμός ζήτησης των πελατών μπορεί να αυξάνεται ταχύτερα από όσο η παραγωγή τους. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις τον τελευταίο μήνα, οι αναζητήσεις για EV στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 173%.

Και μπορεί οι αγοραστές να βλέπουν θετικά την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά η έλλειψη ημιαγωγών, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που δυσκολεύονται να καλύψουν τη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί.

evmapusa

«Πρόσφατα μακροοικονομικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικά υψηλού πληθωρισμού, της ραγδαίας αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και του προβληματισμού για την επίσης υψηλή τιμή των ορυκτών καυσίμων, έχουν μετατρέψει την απλή περιέργεια των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε επιλογή», δήλωσε η Jenni Newman, αρχισυντάκτρια του Cars.com που έκανε τη μελέτη για τη ζήτηση EV στις ΗΠΑ.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή, αλλά μέχρι να εξομαλυνθούν οι ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η έλλειψη διαθέσιμων ηλεκτρικών οχημάτων δεν μπορεί να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά. Υπάρχει ελπίδα, με τα σχεδόν 50 νέα μοντέλα EV που σχεδιάζονται μέχρι το 2025, αλλά μέχρι τότε πρέπει οι αγοραστές να περιμένουν άλλα τρία χρόνια. 

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης άλλες σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί σε ό,τι αφορά στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος. Μεταξύ αυτών είναι η τιμή τους, η έλλειψη ικανού αριθμού οικιακών φορτιστών και το είδος της καθημερινής μετακίνησης που έχουν. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολιτείες έχουν και το υψηλότερο ενδιαφέρον για EV.

Η Καλιφόρνια κατατάσσεται στην πρώτη θέση με τις αναζητήσεις EV να αποτελούν το 16,3% και ακολουθεί η Φλόριντα με 7,4%, ενώ έκπληξη αποτελεί το Τέξας που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7,1%.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube