Οδηγήστε τη Mercedes-Benz 300 SL στα Mille Miglia

Οδηγήστε τη Mercedes-Benz 300 SL στα Mille Miglia

Ακολουθήστε τα χνάρια του Sir Stirling Moss και του Rudolf Caracciola.

Όνειρο ζωής για τους περισσότερους λάτρεις του αυτοκινήτου: Η οδήγηση ενός κλασικού μοντέλου στον αγώνα των 1.000 μιλίων που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ιταλία. Τώρα, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε πραγματικότητα, πίσω από το τιμόνι μιας αυθεντικής Mercedes-Benz 300 SL Coupé από τη συλλογή οχημάτων Classic της μάρκας.

Η Mercedes-Benz προσφέρει τη μοναδική εμπειρία σε τρεις τυχερούς, αρκεί βέβαια να έχουν και να θέλουν να διαθέσουν €150.000 για λίγες μέρες στον αυτοκινητιστικό παράδεισο.

Ταξίδι στον χρόνο στο τιμόνι μιας θρυλικής 300 SL στα Mille Migla. Δεν περιμένατε βέβαια να είναι φθηνό...

Η 300 SL Coupé είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κλασικά μοντέλα όλων των εποχών, εύκολα αναγνωρίσιμο από τις gullwing πόρτες της. Τροφοδοτείται από τον 6κύλινδρο σε σειρά 3λιτρο M196, ικανό να παράγει έως και 215 PS.

Mercedes-Benz 300 SL

Ο Sir Stirling Moss με τον Denis Jenkinson ως συνοδηγό κέρδισαν τον αγώνα Mille Miglia του 1955 με μια 300 SLR, με καλύτερο χρόνο 10 ωρών, επτά λεπτών και 48 δευτερολέπτων, επίδοση που δεν έμελε να καταρριφθεί σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η μία από τις δύο Mercedes-Benz 300 SLR, πουλήθηκε έναντι $142 εκατ!

Αυτό συνέβη επειδή ο αγώνας των 1.000 μιλίων διακόπηκε όταν μια Ferrari 335 S σκότωσε το πλήρωμά της και κάμποσους θεατές το 1957.

Mercedes-Benz 300 SL

Αναβίωσε το 1977, αλλά ως αγώνας regularity, όπου οι αγωνιζόμενοι πρέπει να καλύψουν κάθε σκέλος σε καθορισμένο χρόνο κι όχι όσο γρηγορότερα γίνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Mercedes-Benz 300 SL Roadster κλείνει τα 60 [video]

Όσον αφορά την περίπτωσή μας, ένας οδηγός αγώνων θα συνοδεύει τον πελάτη στη θέση του συνοδηγού, παρέχοντας την απαραίτητη βοήθεια σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε αναπάντεχο.

Mercedes-Benz 300 SL

Η διαδρομή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη γερμανική εταιρεία, αφού έχει κερδίσει και προπολεμικά, και μεταπολεμικά. Ο Rudolf Caracciola ήταν ο πρώτος οδηγός εκτός Ιταλίας που κέρδισε, πίσω στο 1931, στο τιμόνι μιας Mercedes-Benz SSKL, του αυθεντικού Ασημένιου Βέλους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing είναι ο ορισμός του "barn find"

Για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον αγώνα, θα προηγηθεί ένα σαββατοκύριακο στη Στουτγάρδη, όπου θα οδηγήσετε και θα εξοικειωθείτε με το αυτοκίνητο και τις ιδιαιτερότητές του.

Mercedes-Benz 300 SL

Η εμπειρία ωστόσο δεν είναι φθηνή. Η τιμή εκκίνησης για να εξασφαλίσετε μια θέση σε μια Mercedes-Benz 300 SL για τα Mille Miglia του 2024 είναι τα €150.000 και δεν είναι απαραίτητο ότι επαρκούν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz 300 SL με τις πάντες [video]

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβεί τα διαθέσιμα αυτοκίνητα, κάτι που θεωρούμε δεδομένο, η γερμανική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θα αποδεχτεί.

Mercedes-Benz 300 SL

Τα 1.000 Μίλια του 2024 θα ξεκινήσουν από την Μπρέσια στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube