Η μία από τις δύο Mercedes-Benz 300 SLR, πουλήθηκε έναντι $142 εκατ!

Η μία από τις δύο Mercedes-Benz 300 SLR, πουλήθηκε έναντι $142 εκατ!

Εάν οι φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας ευσταθούν, τότε η μία από τις μόλις δύο Mercedes-Benz 300 SLR που κατασκευάστηκαν, πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 142 εκατ. δολαρίων!

Εκατόν σαράντα δύο εκατομμύρια δολάρια ($142.000.000). Παραθέτω το νούμερο και ολογράφως για να γίνει λίγο καλύτερα αντιληπτό... Αυτό λοιπόν το ποσό, σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, δόθηκε πρόσφατα από κάποιον billionaire αυτού του πλανήτη προκειμένου να αποκτήσει την εικονιζόμενη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé του 1956. Τη μία από τις δύο που κατασκευάστηκαν ποτέ από τη γερμανική φίρμα. 

Σε περίπτωση που οι φήμες ευσταθούν, η Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé του 1956 στρογγυλοκάθεται πλέον με κάθε επισημότητα στον θρόνο των ακριβότερων τετράτροχων στην ιστορία της αυτοκίνησης, αφήνοντας πίσω της τη Ferrari 250GTO, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο του πιο πολύτιμου οχήματος στον κόσμο, με την τιμή της να αγγίζει τα 70 εκατ. δολάρια. 

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

Η Mercedes-Benz βέβαια δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει αλλά ούτε και διαψεύσει την είδηση. Και το λέμε αυτό διότι η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé, όπως και η έτερη που έχει απομείνει, ανήκουν στη γερμανική φίρμα. Όχι σε κάποιον ιδιώτη, αλλά στη μαμά εταιρεία. Η οποία μάλιστα την έχει και σε περίοπτη θέση στο μουσείο της στη Στουτγάρδη. 

Η Mercedes-Benz 300 SLR υπήρξε ένα αυτοκίνητο θρύλος της δεκαετίας του 1950 κι έλαβε το όνομα της προς τιμήν του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Rudolf Uhlenhaut.

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό έντυπο που έβγαλε στη δημοσιότητα την είδηση, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου, μια ολιγομελής ομάδα βαθύπλουτων συλλεκτών και προφανώς «καλών» πελατών της Mercedes-Benz, επισκέφθηκαν το μουσείο της εταιρείας με σκοπό την απόκτηση της Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé.

To δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο ότι όχι μόνο πουλήθηκε το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα, αλλά υπεγράφη και ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δυο πλευρές (Mercedes-Benz και αγοραστή), το οποίο αναφέρει ρητά ότι το αυτοκίνητο δεν θα πουληθεί στο μέλλον σε άλλον ενδιαφερόμενο!

Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η Mercedes-Benz 300 SLR υπήρξε ένα αυτοκίνητο θρύλος της δεκαετίας του 1950 κι έλαβε το όνομα της προς τιμήν του επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Rudolf Uhlenhaut, ο οποίος μάλιστα ύστερα από την απόσυρση της Mercedes-Benz από τους αγώνες το 1955 τη χρησιμοποιούσε ως καθημερινό όχημα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube