Αυτή η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing είναι ο ορισμός του "barn find"

Αυτή η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing είναι ο ορισμός του "barn find"

Θα εκτεθεί στο Amelia Island Concours d'Elegance από την Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο 24ο Amelia Island Concours d'Elegance στη Florida, με δύο κλασσικές 300 SL "Gullwing" (W 198), μία εκ των οποίων θα εκτεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε στα τέλη του 2018.

Το μοντέλο με αριθμό σασί 43 εντοπίστηκε πρόσφατα σε ένα γκαράζ από το τμήμα Mercedes-Benz Classic και δεν έχει περάσει από διαδικασία ανακατασκευής. Η συγκεκριμένη Gullwing στάλθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη της στο Μαιάμι το 1954 και βρισκόταν στην κυκλοφορία μόλις για 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την Mercedes, όλα τα μέρη του αμαξώματος, τα τζάμια, οι γκρι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ο κινητήρας, οι ζάντες, ακόμα και τα ελαστικά "Englebert Competition" είναι γνήσια, κάτι που ανεβάζει τη συλλεκτική αξία του μοντέλου. Το πιθανότερο σενάριο είναι η Gullwing να βγήκε από το service στα μέσα της δεκαετίας του '60 και να προετοιμαζόταν για βαφή, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ αφού όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η αρχική απόχρωση mid blue έχει αφαιρεθεί.

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Η δεύτερη Mercedes-Benz 300 SL Gullwing που θα εκτεθεί, έχει αριθμό πλαισίου 44 και είναι το αποτέλεσμα μιας πλήρους ανακατασκευής από την Mercedes-Benz Classic στο Irvine, California. Το μοντέλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1954 απέκτησε χειροποίητο αστέρι της Mercedes-Benz, εξάτμιση, κάλυμα βαλβίδων με επικάλυψη μαγνησίου και λεβιέ ταχυτήτων "gooseneck".

Εκτός από τις δύο κλασσικές 300 SL "Gullwing", στο φετινό Amelia Island Concours d'Elegance η Mercedes θα εκθέσει το πρωτότυπο Vision EQ Silver Arrow, την Mercedes-AMG GT 4-door coupé και αγωνιστικά οχήματα που οδήγησε ο Jacky Ickx.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube