Ο Sebastian Vettel ξανά πίσω από το τιμόνι της Red Bull

Ο Sebastian Vettel ξανά πίσω από το τιμόνι της Red Bull

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε και πάλι στο κόκπιτ της Red Bull για να καθηλώσει τους θεατές στο Nürburgring.

Sebastian Vettel RB7

Τι συμβαίνει όταν ένας τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής (Sebastian Vettel) συναντά ένα κυρίαρχο μονοθέσιο (Red Bull RB7) σε μια «Πράσινη Κόλαση» (Nürburgring); Δέος!

Η άσφαλτος της θρυλικής πίστας του Nürburgring δεν ησυχάζει ποτέ. Όμως εδώ και δέκα χρόνια δεν είχε πατηθεί από μονοθέσιο της Formula 1. Ο τελευταίος που το έπραξε ήταν ο μυθικός Michael Schumacher. Αυτό όμως άλλαξε, καθώς ο Sebastian Vettel, καθήλωσε τους 60.000 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στην πίστα, με την Red Bull RB7, με την οποία κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά του. Ασφαλώς και δεν ήταν μόνος.

O Sebastian Vettel καθήλωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο Nürburgring, με την Red Bull RB7

Sebastian Vettel

Τον πλαισίωσαν ο νυν οδηγός της Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda με ένα Honda NSX GT3 Evo, οι πρώην οδηγοί της F1 David Coulthard, Gerhard Berger, Ralf Schumacher και Jos Verstappen (πατέρας του Max) με το Ford SuperVan 4.2. To παρόν έδωσε επίσης ο Mathias Lauda με το αυτοκίνητο Formula 1 του αείμνηστου πατέρα του Niki Lauda και πολλοί άλλοι.

Yuki Tsunoda

Τόσο τα μονοθέσια, όσο και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, αγωνίστηκαν με ηλεκτροκαύσιμα (e-fuels). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του άλλωστε, ο Sebastian Vettel πάλεψε με τον τρόπο του για έναν πιο βιώσιμο προσανατολισμό στους μηχανοκίνητους αγώνες. Μάλιστα, ώθησε την ίδια τη Formula 1 να εξασφαλίσει πως τα τζετ επιδείξεων, πριν τους αγώνες, χρησιμοποιούσαν βιώσιμα καύσιμα.

Sebastian Vettel

Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής σε δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του: «Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε μια χρονοκάψουλα. Πολλές αναμνήσεις ήρθαν στο προσκήνιο μόλις μπήκα στο μονοθέσιο. Είναι πολύ διασκεδαστικό που βρίσκομαι στην σπουδαία αυτή πίστα και το κάνω με έναν τρόπο που με ικανοποιεί. Όλα ταιριάζουν εδώ σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι τώρα τρέχουμε το αυτοκίνητο με καύσιμο ουδέτερο από CO2».

Sebastian Vettel

Για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το μεγάλο μου πάθος και θέλω να κρατήσω το άθλημα ζωντανό. Τα καύσιμα μπορούν να παραχθούν συνθετικά και να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατο καυσίμου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Και το σπουδαίο είναι πως δεν αισθάνεστε καμία διαφορά στο αυτοκίνητο. Eίναι εξίσου διασκεδαστικό να το οδηγείτε με συνθετικό καύσιμο».

Sebastian Vettel

To σίγουρο είναι πως όσοι βρέθηκαν στην πίστα, απόλαυσαν το θέαμα που προσέφερε ο Sebastian Vettel και οι υπόλοιπο οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους.

Red Bull Fest

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube