O Ogier θα τρέξει στο DTM με τη Mercedes

O Ogier θα τρέξει στο DTM με τη Mercedes

Ο Γάλλος 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοιμάζεται να τρέξει με τη Mercedes στο DTM, για να αλλάξει λίγο αέρα και παραστάσεις.

Ο Sebastien Ogier το Σεπτέμβριο θα τρέξει στον αγώνα του DTM που θα διεξαχθεί στο Red Bull Ring, σύμφωνα με το Autosport. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα οδηγήσει Mercedes.

Η Mercedes είχε δηλώσει ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος  που δίνουν οι κανονισμοί για έκτακτες εμφανίσεις οδηγών με ένα έβδομο αυτοκίνητο. Ο δύο φορές πρωταθλητής του DTM Mattias Ekstrom έκανε την αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του στο Hockenheim, καθώς έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την πλήρη εμπλοκή του από τον θεσμό και να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα rallycross FIA World RX. Από την άλλη η BMW θα βάλει στο μπάκετ τον βετεράνο και Παραολυμπιονίκη Alex Zanardi στους νυχτερινούς αγώνες του επόμενου μήνα στο Misano της Ιταλίας.

Τώρα ο Ogier θα είναι ο τρίτος guest star του θεσμού, ο οποίος θα οδηγήσει τη Mercedes-AMG C63 DTM με τα χρώματα της Red Bull, η οποία υποστηρίζει την καριέρα του Γάλλου στο WRC. Οι κανονισμοί του DTM δεν επιτρέπουν «καλεσμένους» οδηγούς στους τελευταίους τρεις αγώνες, για να μην επηρεαστεί με κάποιο τρόπο η μάχη του τίτλου. Αλλά η Mercedes θα καταφέρει μάλλον να πάρει μια ειδική άδεια από τη διοργανώτρια Αρχή και τις αντίπαλες εταιρείες BMW και Audi.

Ο Ogier έκανε μερικούς γύρους στην πίστα της Αυστρίας με το «ταξί» Mercedes DTM και συνοδηγό τη σύζυγό του Andrea, παρουσιάστρια της γερμανικής τηλεόρασης SAT1. Έχει επίσης οδηγήσει ένα Audi RS5 DTM το 2013, ανταλλάσσοντας το μπάκετ του στο VW Polo R WRC με τον Ekstrom, λίγο πριν το Ράλι Γερμανίας εκείνης της χρονιάς.

Οι αγώνες ταχύτητας σε πίστα δεν του είναι άγνωστη υπόθεση. Έχει κάνει δύο αγώνες στο Porsche Supercup το 2013 και το 2014. Τη δεύτερη φορά ο αγώνας ήταν υποστηρικτικός του Grand Prix F1 στο Monaco, και στο grid με τις Porsche 911 ένας από τους αντιπάλους του Ogier ήταν κάποιος... Sebastien Loeb. Έχει επίσης τρέξει σε αγώνες της σειράς ADAC GT Masters ενώ έχει πρόσφατα οδηγήσει και μονοθέσιο Formula 1, και πάλι στο Red Bull Ring. Ο Ogier αυτή τη στιγμή έχει χάσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία του WRC μετά τη νίκη του Neuville στο Ράλι Σαρδηνίας, πριν τη θερινή διακοπή του πρωταθλήματος. Και το μέλλον του δεν είναι ξεκάθαρο. Η Citroen έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι τον θέλει. Οι φήμες τον ήθελαν να σκέφτεται το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο με το γαλλικό εργοστάσιο, με όραμα την κατάκτηση των τίτλων από μια γαλλική εθνική ομάδα. Αλλά ο ίδιος ο Ogier δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τον Malcom Wilson και τη Ford και ό,τι αν συνεχίσει στο WRC, θα είναι μόνο με την M-Sport. Η λέξη κλειδί είναι λοιπόν το "αν". Εμείς, φυσικά, παρακαλάμε να συνεχίσει.  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube