Ο Alex Zanardi χρυσός στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Rio

Ο Alex Zanardi χρυσός στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Rio

Μία μέρα πριν την τραγική επέτειο του ατυχήματος στο οποίο έχασε τα πόδια του ο Zanardi κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ποδηλασία με τα χέρια.

Ο Alessandro Zanardi κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ποδηλασία με τα χέρια (hand cycling) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Rio. Είναι το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο που κατακτά ο πρώην οδηγός Formula 1.

O 49χρονος Zanardi ήταν 18 δευτερόλεπτα πίσω στο 10ο χιλιόμετρο της κούρσας, πίσω από το Αυστραλό Stuart Tripp. Αλλά τα έδωσε όλα στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και προσπέρασε τον Tripp, τερματίζοντας πρώτος με διαφορά 2,74” και συνολικό χρόνο 28’36“81.

Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο αγωνίσματα στα οποία συμμετέχει ο Zanardi στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Rio. Την Παρασκευή θα είναι ένας από την τριμελή ιταλική ομάδα που θα λάβει μέρος σε αγώνα ποδηλασίας με τα χέρια.

Ο Zanardi ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα το 2007 και συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς αγώνες για δεύτερη φορά. Από το ξεκίνημα της πρωταθληματικής του εμπλοκής έχει κατακτήσει έξι χρυσά παγκόσμια μετάλλια. Στο μεταξύ, αύριο είναι η 15η επέτειος του τραγικού ατυχήματος στο EuroSpeedway Lausitz, όταν στο πλαίσιο αγώνα του αμερικάνικου πρωταθλήματος Champ Cars ο Zanardi είχε το ατύχημα στο οποίο έχασε τα πόδια του. Παρά το σοκ αλλά και το ουσιαστικό πρόβλημα που δημιουργεί η αναπηρία, ο Zanardi δεν εγκατέλειψε τους αγώνες αυτοκινήτου.

Με την ευκαιρία να τονίσουμε εδώ ότι η ελληνική ομάδα έχει μια πολύ πετυχημένη παρουσία στους αγώνες, με 10 μετάλλια ήδη στις αποσκευές της, από τα οποία τα τρία χρυσά (Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαίρα, Παύλος Μάμαλος στην άρση βαρών και Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό), τρία ασημένια (Θανάσης Κωνσταντινίδης στην κορίνα, Δημήτρης Σενικίδης στη σφαιροβολία, Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία) και τέσσερα χάλκινα (Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών, Δήμητρα Κοροκίδα στη σφαιροβολία, Δημήτρης Ζησίδης στην σφαίρα, Άννα Ντένα, Νίκος Πανανός και Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο μεικτό του μπότσια).

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube