Ο Ogier οδήγησε μονοθέσιο Formula 1 της Red Bull [video]

Ο Ogier οδήγησε μονοθέσιο Formula 1 της Red Bull [video]

Ο Sebastien Ogier βρέθηκε στο τιμόνι της RB7 στο Red Bull Ring, πραγματοποιώντας το παιδικό του όνειρο να οδηγήσει αυτοκίνητο F1.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Sebastien Ogier βρέθηκε στο Red Bull Ring, παραμονές του αυστριακού GP και οδήγησε το μονοθέσιο Formula 1 της Red Bull, συγκεκριμένα την RB7 του 2011.

Ο Ayrton Senna ήταν ο παιδικός του ήρωας, όπως αποκάλυψε ο Ogier. Και για αυτό η οδήγηση ενός αυτοκινήτου F1, ήταν πάντα όνειρό του. Ενώ έχει από χρόνια μια εξαιρετική σχέση με την Red Bull, τα προηγούμενα συμβόλαιά του με τις εργοστασιακές ομάδες Volkswagen και Citroen του απαγόρευαν να κάνει αυτή τη δοκιμή. Αλλά τώρα, οδηγώντας με την σαφή υποστήριξη της Red Bull στο δικό του μόνο Ford Fiesta για την ιδιωτική M-Sport, δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο.

Έκανε 60 γύρους στο Red Bull Ring, αφού πρώτα είχε εγκλιματιστεί στο τιμόνι ενός μονοθεσίου μικρότερης κατηγορίας και συγκεκριμένα μία Formula V8 3.5 (πρώην Formula Renault).



«Ήταν εκπληκτικά, τι άλλο;» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Ogier. «Σαν να ανακάλυψα έναν καινούριο κόσμο. Ήταν απίστευτα διαφορετικό σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο έχω οδηγήσει. Και διασκεδαστικό επίσης. Το αυτοκίνητο είναι ασύλληπτα γρήγορο αλλά ταυτόχρονα φιλικό, νιώθεις γρήγορα άνετα πίσω από τι τιμόνι».

«Σαν παιδί, ο ήρωάς μου ήταν ο Ayrton Senna. Το ίνδαλμά μου. Και φυσικά ονειρευόμουν κάποια στιγμή να καταφέρω να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο F1. Για έναν οδηγό αγώνων η απόλαυση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ταχύτητα. Και ένα αυτοκίνητο F1 είναι ό,τι ταχύτερο πατά σε τροχούς. Όλοι οι οδηγοί αγώνων θα ήθελαν να το οδηγήσουν κάποια μέρα», δήλωσε ο Ogier.

Κατά το παρελθόν ο Γάλλος παγκόσμιος του WRC είχε αγωνιστεί δύο φορές στο Porsche Supercup, σε αγώνες που ήταν υποστηρικτικοί σε Σαββατοκύριακο GP. Ο «εκπαιδευτής» του για την δοκιμή F1 στο Red Bull Ring ήταν ο βετεράνος οδηγός F1 που έκλεισε την καριέρα του στη Red Bull Racing, ο David Coulthard. Η μόνη αλλαγή που έκανε ο Ogier στο set-up ήταν το traction control, το οποίο αν και τότε δεν προβλέπονταν από τους κανονισμούς, έχει εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο μονοθέσιο που χρησιμοποιείται για γύρους επίδειξης. Όσο περνούσαν οι γύροι, ο Ogier ξεθάρρευε, πηγαίνοντας σε λιγότερο προστατευτική ρύθμιση.



«Περιόριζα σταδιακά το traction control, στο τέλος μου το απενεργοποίησαν τελείως», είπε ο Ogier. «Είχε ενδιαφέρον το πόσο νευρικό έγινε το αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτρονικά. Απίστευτο πόσο ήρεμες κινήσεις ήθελε με το γκάζι και το τιμόνι. Τρομερά συναρπαστικό» εξηγούσε ο Ogier με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο. Το οποίο σπάνια πλέον έχει στους αγώνες ράλι, συγκρίνοντας τα τελευταία του αποτελέσματα με αυτά του team-mate του Ott Tanak.

Η δοκιμή φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη του Ogier για πίστα. Η M-Sport έχει ένα πρόγραμμα σε αγώνες GT με την Bentley και ο Γάλλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube