Ο Donald Trump θα βάλει 100% δασμούς στα κινεζικά του Μεξικού

Ο Donald Trump θα βάλει 100% δασμούς στα κινεζικά του Μεξικού

Ο Donald Trump απαντά στην υπόσχεση του Biden να προστατεύσει τους Αμερικανούς από την «κατασκοπεία» των κινεζικών οχημάτων, απειλώντας με δασμούς 100% στα κινεζικά μοντέλα που θα περνούν από το Μεξικό.

Donald Trump

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος για τις φετινές εκλογές, Donald Trump, απείλησε τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα χρησιμοποιήσουν το Μεξικό ως Κερκόπορτα για να εισβάλλουν στην αμερικανική αγορά.

Τις προειδοποίησε με επιβολή ακόμη μεγαλύτερου δασμού, εάν δημιουργήσουν εργοστάσια στο Μεξικό για να αποφύγουν τις υφιστάμενες κυρώσεις.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στα κινεζικά μοντέλα να αποβιβασθούν σε αμερικανικό έδαφος δηλώνει ο Donald Trump

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Donald Trump επέβαλε δασμούς 25% στα κινεζικά αυτοκίνητα. Πιο πρόσφατα, δεσμεύτηκε να αυξήσει τους δασμούς στο 50% στα οχήματα που θα κατασκευάζονται στο Μεξικό σε εργοστάσια που ανήκουν στην Κίνα.

Donald Trump

Τώρα, ο πρώην Πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους απειλώντας να επιβάλλει δασμούς που θα φτάνουν -κατά δήλωσή του- στο 100% στα κινεζικά οχήματα που θα εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του νότιου γείτονά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Joe Biden το «πατάει» στα 275 km/h στο τιμόνι μιας Porsche

«Είμαστε φίλοι με τον Πρόεδρο Xi Jinping αλλά τα τεράστια εργοστάσια που χτίζετε στο Μεξικό αυτή τη στιγμή… δεν θα προσλάβετε Αμερικανούς και θα μας πουλήσετε τα αυτοκίνητά σας, ε όχι», δήλωσε με το γνωστό πομπώδες ύφος του ο Donald Trump.

Donald Trump

«Θα βάλουμε δασμούς 100% σε κάθε αυτοκίνητο που περνάει τα σύνορα και δεν θα μπορείτε να τα πουλήσετε εδώ εάν εκλεγώ». Ο πρώην Πρόεδρος προειδοποίησε ότι εάν δεν επανεκλεγεί, θα ήταν καταστροφή για τη χώρα και τον αυτοκινητοβιομηχανικό κλάδο της, περιγράφοντάς το ως πιθανό «λουτρό αίματος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα ψώνιζες την πρώην Trump Lamborghini Diablo VT Roadster;

Οι δηλώσεις του υποψηφίου για την Προεδρία ακολουθούν ανακοίνωση της κυβέρνησης Biden ότι ανέθεσε στον Υπουργό Εμπορίου να διερευνήσει τον κίνδυνο που θέτουν τα κινεζικά οχήματα για την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών οδηγών και τα μέτρα που μπορεί να λάβει για να προστατεύσει τους πολίτες από αυτό.

Donald Trump

Ο Λευκός Οίκος φέρεται επίσης να εξετάζει την επέκταση των δασμών για να αποτρέψει την είσοδο κινεζικών οχημάτων στη χώρα μέσω του Μεξικού.

Τα πράγματα περιπλέκονται καθώς η οικονομική ύφεση στην Κίνα ωθεί τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να εξερευνήσουν νέες αγορές για να διατηρήσουν τη δυναμική των πωλήσεών τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube