Ο Donald Trump δεν συμπαθεί τα αυτόνομα οχήματα

Ο Donald Trump δεν συμπαθεί τα αυτόνομα οχήματα

Όπως και το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, ο Donald Trump δεν είναι οπαδός της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος δεν θα εμπιστευόταν ποτέ έναν υπολογιστή για οδηγό του.

Σύμφωνα με το The Verge, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια συνάντησης ιδιοκτητών Tesla στο golf club του: "Ναι, είναι cool αλλά εγώ πότέ δεν θα μπω σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ... Δεν εμπιστεύομαι έναν υπολογιστή να με πηγαίνει από εδώ και από εκεί."

Σε άλλες συζητήσεις μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One και στον Λευκό Οίκο, ο Donald Trump έχει μιλήσει για το ενδεχόμενο ατυχημάτων μέσα σε αυτόνομα οχήματα: "Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να βρίσκεσαι στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και ξαφνικά το αυτοκίνητο να αρχίσει να κάνει zig-zag σε μια στροφή και να μην μπορείς να σταματήσεις το γα$%#^νο πράγμα;"

Lebron James Intel

Όπως καταλαβαίνουμε, το πρόβλημα του Donald Trump όπως και αρκετών άλλων Αμερικανών, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Το γεγονός ότι ένας οδηγός, όσο έμπειρος και να είναι, παραμένει πιο επιρρεπής στο σφάλμα σε σύγκριση με ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, δεν καθησυχάζει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που συνεχίζει να θεωρεί ασφαλέστερη επιλογή τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι, ίσως επειδή η παρουσία του διευκολύνει (θεωρητικά) την επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης.

Εξάλλου, όπως είδαμε και σε πρόσφατη έρευνα της AAA, το 71% των Αμερικανών συνεχίζει να φοβάται τα αυτόνομα οχήματα, επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό και από τα ιδιαίτερα προβεβλημένα στον τύπο ατυχήματα των προηγούμενων ετών στα οποία εμπλέκονται αυτόνομα ή ημιαυτόνομα οχήματα.

Παρά τις επιφυλάξεις του προέδρου αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) δείχνουν έτοιμες να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη νομοθεσία που θα επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση σε δημόσιο οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube