node/34774

Ντιφτάροντας την Porsche Taycan στη Σουηδία [video]

Καθώς η Porsche προετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο EV της, η τιμ εξέλιξης βάζει τις τελευταίες πινελιές στην Taycan. Η οποία απ’ ό,τι φαίνεται ντριφτάρει μια χαρά…

Δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα για το εμπρός και ένα για τον πίσω άξονα, όχι μόνο δίνουν επιδόσεις-φωτιά στην ευθεία, αλλά καθιστούν την Taycan και ένα καθ’ όλα σπορ GT. Και η έκδοση «Turbo», όπως ονομάζει η Porsche το τοπ μοντέλο, αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 600 άλογα. Καθόλου παράξενο λοιπόν που η γερμανική μπερλίνα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h και 12” για το αντίστοιχο των 0-200 km/h, όπως ανακοινώνει το Zuffenhausen. Επιδόσεις που πετυχαίνει χοντρικά η υφιστάμενη Porsche Panamera των 550 ίππων.

Η ομοιότητα της Taycan με την τελευταία είναι προφανής, με μόνη διαφορά ότι εδώ πρόκειται μια 4θυρη μπερλίνα αντί για 5πορτο liftback. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο Mission Ε, στο οποίο βασίζεται, είναι οι πίσω πόρτες που στο αυτοκίνητο παραγωγής ανοίγουν με συμβατικό τρόπο αντί να είναι αρθρωμένες στο πίσω μέρος.

Η Porsche λοιπόν, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης πήγε την Taycan στη Σουηδία για δοκιμές, εξομοιώνοντας έτσι τις πολικές συνθήκες που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί δεν επιβεβαίωσαν την αυτονομία σε αυτές τις συνθήκες στο Roadshow, οπότε μένουμε στα δημοσιευθέντα τεχνικά δεδομένα, βάσει των οποίων η συστοιχία μπαταριών του αυτοκινήτου υπόσχεται «περισσότερα από 500 km» στον παλιό κύκλο μέτρησης NEDC. Όσον αφορά το νέο πρότυπο υπολογισμού WLTP θα πρέπει να υπολογίζουμε μια αρνητική απόκλιση της τάξης του 20%.

«Η Taycan έχει διανύσει συνολικά έξι εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλον τον κόσμο», εξηγεί ο Stefan Weckbach, επικεφαλής της γκάμας. Ένα ταξίδι που απασχόλησε σχεδόν 1.000 οδηγούς, τεχνικούς και μηχανικούς και που απαίτησε περισσότερες από 100.000 φορτίσεις. Δοκιμές, ιδιαίτερα σημαντικές για την Porsche Taycan: Το γερμανικό σπόρτσκαρ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, ικανό να φορτίζεται στην εκπληκτική ισχύ των 350 kW. Μια εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση που θα επιτρέψει να ανακτήσεις 100 km αυτονομίας σε μόλις 4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, οργιάζουν οι φήμες ότι η Porsche εξελίσσει μια Taycan με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, προκειμένου να μειώσει την τιμή της, επιτρέποντας σε περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν το EV της. Να θυμίσουμε ότι και η Macan ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον αμιγώς ηλεκτρικό δρόμο χάρη στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κάτι ανάλογο και στην Cayenne.

Η επίσημη παρουσίαση σε μέταλλο για την Taycan θα γίνει στην ΙΑΑ 2019, τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, ενώ ήδη 20.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη υποβάλει τη φόρμα προ-παραγγελίας.

node/39448

Στην Autobahn με την Porsche 911 Turbo S Cabriolet [video]

Πόσα πιάνει η ανοιχτή έκδοση της Porsche 911 Turbo S με τέρμα γκάζι στην εθνική οδό της Γερμανίας;

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Στην Autobahn με την Porsche 911 Turbo S Cabriolet [video]

Η νέα Porsche 911 Turbo S (γενιά 992) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα της αγοράς με εμφάνιση σπορστκαρ και επιδόσεις σούπερκαρ. Η ανοιχτή της έκδοση αποδεικνύει τις δυνατότητές της σε ένα βίντεο του Hart voor Autos στο οποίο επισκέπτεται τη γερμανική Autobahn.

Να θυμίσουμε πως η 911 Turbo S Cabriolet φορά τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο μπόξερ κινητήρα 3,8 λίτρων της Porsche με απόδοση 650 PS και 800 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK 8 σχέσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,7" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Porsche 911 Turbo S είναι ταχύτερη και ισχυρότερη από ποτέ!

Τι γίνεται λοιπόν όταν βγάζεις την κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση της 992 στην Autobahn - εκεί όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας; Όπως θα δείτε στο βίντεο, το γερμανικό σπορτσκαρ μαζεύει χιλιόμετρα με εντυπωσιακό τρόπο, ξεπερνώντας για πλάκα τα 250 km/h. Παρόλο που τη συγκεκριμένη ώρα η κίνηση στο δρόμο ήταν αυξημένη με αρκετά φορτηγά, ο οδηγός καταφέρνει να πιάσει 313 km/h με σχετική άνεση και είναι σίγουρο πως η βελόνα θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο αν οι συνθήκες το επέτρεπαν.

[Πηγή: Hart voor Autos μέσω Carscoops]

node/39410

Drag Race: Porsche Taycan Turbo S εναντίον 911 Turbo S [video]

Το ηλεκτρικό μέλλον της Porsche έρχεται αντιμέτωπο με την ισχυρότερη έκδοση της παραδοσιακής 911.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Drag Race: Porsche Taycan Turbo S εναντίον 911 Turbo S [video]

Το βρετανικό  CarWow οργάνωσε ένα ενδιαφέρον Drag Race - εμφύλιο πόλεμο μεταξύ δύο πανίσχυρων και τετρακίνητων μοντέλων της Porsche που φέρουν το πρόθεμα Turbo S - της ηλεκτρικής Taycan και της παραδοσιακής 911.

Ξεκινώντας από την Taycan Turbo S (ονομάζεται έτσι παρόλο που δεν έχει turbo), αυτή έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν τετρακίνηση και έχουν συνδυαστική απόδοση 761 PS (560 kW) και 1050 Nm. Σύμφωνα με την Porsche, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,8", τα 0-200 km/h έρχονται σε 9,8", ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 km/h.

Αντίστοιχα, η κορυφαία 992 Turbo S φορά twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα boxer χωρητικότητας 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 PS και 800 Nm. Χάρη σε όλη αυτή τη δύναμη που μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK 8 σχέσεων, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,6", τα 0-200 km/h έρχονται σε 8,9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η 911 έχει το πάνω χέρι στα χαρτιά, και μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και σε πραγματικές συνθήκες. Σας αφήνουμε να δείτε το βίντεο που περιλαμβάνει δύο drag race, δοκιμές ρεπρίζ και επιβράδυνσης.