node/34774

Ντιφτάροντας την Porsche Taycan στη Σουηδία [video]

Καθώς η Porsche προετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο EV της, η τιμ εξέλιξης βάζει τις τελευταίες πινελιές στην Taycan. Η οποία απ’ ό,τι φαίνεται ντριφτάρει μια χαρά…

Δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα για το εμπρός και ένα για τον πίσω άξονα, όχι μόνο δίνουν επιδόσεις-φωτιά στην ευθεία, αλλά καθιστούν την Taycan και ένα καθ’ όλα σπορ GT. Και η έκδοση «Turbo», όπως ονομάζει η Porsche το τοπ μοντέλο, αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 600 άλογα. Καθόλου παράξενο λοιπόν που η γερμανική μπερλίνα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h και 12” για το αντίστοιχο των 0-200 km/h, όπως ανακοινώνει το Zuffenhausen. Επιδόσεις που πετυχαίνει χοντρικά η υφιστάμενη Porsche Panamera των 550 ίππων.

Η ομοιότητα της Taycan με την τελευταία είναι προφανής, με μόνη διαφορά ότι εδώ πρόκειται μια 4θυρη μπερλίνα αντί για 5πορτο liftback. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο Mission Ε, στο οποίο βασίζεται, είναι οι πίσω πόρτες που στο αυτοκίνητο παραγωγής ανοίγουν με συμβατικό τρόπο αντί να είναι αρθρωμένες στο πίσω μέρος.

Η Porsche λοιπόν, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης πήγε την Taycan στη Σουηδία για δοκιμές, εξομοιώνοντας έτσι τις πολικές συνθήκες που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί δεν επιβεβαίωσαν την αυτονομία σε αυτές τις συνθήκες στο Roadshow, οπότε μένουμε στα δημοσιευθέντα τεχνικά δεδομένα, βάσει των οποίων η συστοιχία μπαταριών του αυτοκινήτου υπόσχεται «περισσότερα από 500 km» στον παλιό κύκλο μέτρησης NEDC. Όσον αφορά το νέο πρότυπο υπολογισμού WLTP θα πρέπει να υπολογίζουμε μια αρνητική απόκλιση της τάξης του 20%.

«Η Taycan έχει διανύσει συνολικά έξι εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλον τον κόσμο», εξηγεί ο Stefan Weckbach, επικεφαλής της γκάμας. Ένα ταξίδι που απασχόλησε σχεδόν 1.000 οδηγούς, τεχνικούς και μηχανικούς και που απαίτησε περισσότερες από 100.000 φορτίσεις. Δοκιμές, ιδιαίτερα σημαντικές για την Porsche Taycan: Το γερμανικό σπόρτσκαρ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, ικανό να φορτίζεται στην εκπληκτική ισχύ των 350 kW. Μια εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση που θα επιτρέψει να ανακτήσεις 100 km αυτονομίας σε μόλις 4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, οργιάζουν οι φήμες ότι η Porsche εξελίσσει μια Taycan με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, προκειμένου να μειώσει την τιμή της, επιτρέποντας σε περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν το EV της. Να θυμίσουμε ότι και η Macan ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον αμιγώς ηλεκτρικό δρόμο χάρη στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κάτι ανάλογο και στην Cayenne.

Η επίσημη παρουσίαση σε μέταλλο για την Taycan θα γίνει στην ΙΑΑ 2019, τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, ενώ ήδη 20.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη υποβάλει τη φόρμα προ-παραγγελίας.

node/39875

Porsche 718: Οι κορυφαίες εκδόσεις διατίθενται και με αυτόματο PDK

Οι ταχύτατες Porsche 718 Cayman GT4, 718 Spyder αλλά και οι εκδόσεις GTS 4.0 αποκτούν επιλογή αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Porsche 718: Οι κορυφαίες εκδόσεις διατίθενται και με αυτόματο PDK

Η Porsche επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους και ανακοίνωσε την διάθεση των κορυφαίων εκδόσεων 718 Cayman GT4 και 718 Spyder αλλά και των 718 GTS 4.0, με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων PDK (Porsche Doppelkupplung) ως εναλλακτική επιλογή στο στάνταρ χειροκίνητο 6 σχέσεων.

Να θυμίσουμε πως τα μοντέλα φορούν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 4,0 λίτρων ενώ σύμφωνα με την Porsche, η έβδομη σχέση του PDK είναι πιο κοντή σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο μοτέρ.

Porsche 718 Cayman GT4 and 718 Spyder

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Spyder [video]

Στις 718 Cayman GT4 και 718 Spyder, που αποδίδουν 420 PS και 420 Nm ροπής, το PDK επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9" (-0,5" σε σύγκριση με τις χειροκίνητες εκδόσεις) και 0-200 km/h σε 13,4" (-0,4"). Πατώντας το πλήκτρο Sport, ο οδηγός έχει πρόσβαση στην πιο επιθετική ρύθμιση του PDK για απόλυτες επιδόσεις.

Επιπλέον, οι αυτόματες εκδόσεις επιδόσεων επωφελόυνται από βελτιώσεις στο μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθισης στον πίσω άξονα. Τέλος η χρωματική παλέτα εμπλουτίζεται με την προοσθήκη της απόχρωσης Python Green και οι τροχοί Aurum 20" είναι πλέον διαθέσιμοι και για την 718 Spyder.

Porsche 718 GTS 4.0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 718 GTS 4.0: Με ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο μοτέρ [video]

Αντίστοιχες βελτιώσεις στις επιδόσεις έχουμε και για τις αυτόματες 718 Cayman GTS 4.0 και 718 Boxster GTS 4.0 με απόδοση 400 PS και 419 Nm, που επιταχύνουν από 0-100 km/h σε 4" (-0,5") και από 0-200 km/h σε 13,7" (-0,4").

Εδώ, το PDK προσαρμόζεται στις λειτουργίες Normal, Sport Plus και Individual του πακέτου Sport Chrono, αλλάζοτας τα χαρακτηριστικά του, ενώ με το πλήκτρο Sport Response επιλέγονται αυτόματα οι καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για κινητήρα και σασμάν (ανεξαρτήτως επιλεγμένης λειτουργίας) για διάστημα 20" βοηθώντας στις προσπεράσεις.

Για το 2021, ολόκληρη η οικογένεια 718 αποκτά νέο υλικό Race-Tex που αντικαθιστά το Alcantara για τις επενδύσεις των καθισμάτων. Η Porsche δεν ανακοίνωσε τις τιμές για τις αυτόματες 718 όμως αναμένεται να είναι λίγο ακριβότερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χειροκίνητες εκδόσεις.

[Πηγή: Porsche]

node/39849

Ρεκόρ σλάλομ από 16χρονη με Porsche 718 Spyder [video]

H Chloe Chambers έσπασε το ρεκόρ Guinness για σλάλομ ανάμεσα σε 51 κώνους με χρόνο 47,45"!

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ρεκόρ σλάλομ από 16χρονη με Porsche 718 Spyder [video]

Η δεκαεξάχρονη Chloe Chambers από τις ΗΠΑ μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για σλάλομ ανάμεσα σε 51 κώνους με απόσταση 15,24 μέτρων μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο που επέλεξε για αυτή τη δοκιμασία ήταν η Porsche 718 Spyder, με το χρονόμετρο να σταματά στα 47,45"! Βέβαια η Chloe δεν είναι μια τυπική 16χρονη καθώς έχει επτά χρόνια εμπειρία οδήγησης αγωνιστικών καρτ. 

Το ρεκόρ έγινε στις 21 Αυγούστου σε αεροδιάδρομο στην Ατλάντα των ΗΠΑ με παρουσία επιτροπής της Guinness World Records και χρονομετρήθηκε από την Racelogic.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Φαίνεται εύκολο αλλά πραγματικά δεν είναι  - να κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε 50 κώνουνς όσο πιο γρήγορα γίνεται, προσπαθώντας να σπάσεις ένα χρόνο ρεκόρ και να γνωρίζεις πως δεν μπορείς να αγγίξεις ούτε έναν από αυτούς ώστε ο χρόνος σου να μετρήσει - οπωσδήποτε ένιωσα πίεση. Όλα πήγαν καλά στην τελική μου προσπάθεια, το αυτοκίνητο δούλεψε υπέροχα και βρήκα την πρόσφυση που χρειαζόμουν. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και την Porsche που με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα.»

Porsche

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Spyder [video]

Η Porsche 718 Spyder είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση της 718 Boxster. Ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας 4,0 λίτρων (ίδιος με αυτόν που φορά η 718 Cayman GT4) αποδίδει 420 PS και 420 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 4,4" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301 km/h για την Spyder. Το μοντέλο εξοπλίζεται με την ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension System (PASM) με μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm σε σύγκριση με μια απλή Boxster. Το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ ήταν σε εργοστασιακή κατάσταση και φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ σλάλομ ήταν το 48,11" που πέτυχε ο οδηγός αγώνων Jia Qiang με μια Chevrolet Camaro το 2018.