Ντιφτάροντας την Porsche Taycan στη Σουηδία [video]

Ντιφτάροντας την Porsche Taycan στη Σουηδία [video]

Καθώς η Porsche προετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο EV της, η τιμ εξέλιξης βάζει τις τελευταίες πινελιές στην Taycan. Η οποία απ’ ό,τι φαίνεται ντριφτάρει μια χαρά…

Δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα για το εμπρός και ένα για τον πίσω άξονα, όχι μόνο δίνουν επιδόσεις-φωτιά στην ευθεία, αλλά καθιστούν την Taycan και ένα καθ’ όλα σπορ GT. Και η έκδοση «Turbo», όπως ονομάζει η Porsche το τοπ μοντέλο, αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 600 άλογα. Καθόλου παράξενο λοιπόν που η γερμανική μπερλίνα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h και 12” για το αντίστοιχο των 0-200 km/h, όπως ανακοινώνει το Zuffenhausen. Επιδόσεις που πετυχαίνει χοντρικά η υφιστάμενη Porsche Panamera των 550 ίππων.

Η ομοιότητα της Taycan με την τελευταία είναι προφανής, με μόνη διαφορά ότι εδώ πρόκειται μια 4θυρη μπερλίνα αντί για 5πορτο liftback. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο Mission Ε, στο οποίο βασίζεται, είναι οι πίσω πόρτες που στο αυτοκίνητο παραγωγής ανοίγουν με συμβατικό τρόπο αντί να είναι αρθρωμένες στο πίσω μέρος.

Η Porsche λοιπόν, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης πήγε την Taycan στη Σουηδία για δοκιμές, εξομοιώνοντας έτσι τις πολικές συνθήκες που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί δεν επιβεβαίωσαν την αυτονομία σε αυτές τις συνθήκες στο Roadshow, οπότε μένουμε στα δημοσιευθέντα τεχνικά δεδομένα, βάσει των οποίων η συστοιχία μπαταριών του αυτοκινήτου υπόσχεται «περισσότερα από 500 km» στον παλιό κύκλο μέτρησης NEDC. Όσον αφορά το νέο πρότυπο υπολογισμού WLTP θα πρέπει να υπολογίζουμε μια αρνητική απόκλιση της τάξης του 20%.

«Η Taycan έχει διανύσει συνολικά έξι εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλον τον κόσμο», εξηγεί ο Stefan Weckbach, επικεφαλής της γκάμας. Ένα ταξίδι που απασχόλησε σχεδόν 1.000 οδηγούς, τεχνικούς και μηχανικούς και που απαίτησε περισσότερες από 100.000 φορτίσεις. Δοκιμές, ιδιαίτερα σημαντικές για την Porsche Taycan: Το γερμανικό σπόρτσκαρ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, ικανό να φορτίζεται στην εκπληκτική ισχύ των 350 kW. Μια εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση που θα επιτρέψει να ανακτήσεις 100 km αυτονομίας σε μόλις 4 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, οργιάζουν οι φήμες ότι η Porsche εξελίσσει μια Taycan με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, προκειμένου να μειώσει την τιμή της, επιτρέποντας σε περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν το EV της. Να θυμίσουμε ότι και η Macan ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον αμιγώς ηλεκτρικό δρόμο χάρη στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κάτι ανάλογο και στην Cayenne.

Η επίσημη παρουσίαση σε μέταλλο για την Taycan θα γίνει στην ΙΑΑ 2019, τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, ενώ ήδη 20.000 υποψήφιοι αγοραστές έχουν ήδη υποβάλει τη φόρμα προ-παραγγελίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube