Η νέα BMW i5 Touring είναι διακριτική, αλλά πανίσχυρη με 600 PS

Η νέα BMW i5 Touring είναι διακριτική, αλλά πανίσχυρη με 600 PS

Το μη πομπώδες στέισον αμάξωμα κι η αθόρυβη ηλεκτρική ισχύς συνθέτουν έναν σιωπηλά γρήγορο συνδυασμό στην i5 M60 Touring.

Σε αντίθεση με τα RS6 της Audi, που ξεχειλίζουν αγριάδα, η νέα BMW i5 Touring συνδυάζει διακριτική εμφάνιση και καταιγιστικές επιδόσεις. Πόσο καταιγιστικές; Στην κορυφαία 60 xDrive, με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, 600 PS και 820 Nm, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9".

Η ισχυρότερη BMW i5 Touring  θα σταματήσει να επιταχύνει όταν φτάσει την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 230 km/h, αλλά μην περιμένετε τη θεωρητική αυτονομία των 506 km αν κυνηγάτε την ουρά σας.

Διακριτική εμφάνιση, υψηλή τεχνολογία και καταιγιστικές επιδόσεις για την ηλεκτρική BMW i5 Touring. Για αγοραστές που δεν θέλουν να προκαλούν

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει τον Μάιο και θα διατίθεται με στάνταρ ζάντες 18 και 19 ιντσών ανάλογα την έκδοση, ενώ η διάσταση 21 ιντσών θα διατίθεται προαιρετικά. Οι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα M Sport, M Sport Pro και M Carbon Exterior.

BMW i5 Touring

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο μοντέλο είναι 97 mm μακρύτερο, 32 mm φαρδύτερο και 17 mm ψηλότερο από τον προκάτοχό του. Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί κατά 20 mm.

Στην «vegan» καμπίνα ξεχωρίζουμε την κυρτή οθόνη που αποτελείται από ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και σύστημα ψυχαγωγίας infotainment 14,9 ιντσών. Το τελευταίο τρέχει το BMW Operating System 8.5, που σημαίνει ότι υποστηρίζει ροή βίντεο και gaming. 

BMW i5 Touring

Ο πραγματικός σκοπός ομως που επιλέγεις μια BMW i5 Touring είναι ο χώρος φόρτωσης. Το πορτ-μπαγκάζ χωράει 570 lt αποσκευών, αλλά μπορεί να επεκταθεί στα 1.700 lt αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW i5 eDrive40

Η BMW σημείωσε επίσης ότι υπάρχει αποθηκευτικός χώρος κάτω από το πάτωμα φόρτωσης, καθώς κι αυτόματη πίσω πόρτα για να διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση.

BMW i5 Touring

Το επανασχεδιασμένο στέισον θα διαθέτει μπαταρία 81,2 kWh. Στην i5 eDrive40 Touring, θα τροφοδοτεί έναν κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος που αποδίδει 340 και 430 Nm. Αυτό επιτρέπει στο γερμανικό μοντέλο να πετύχει το 0-100 km/h σε 6,1" και να ταξιδέψει έως και 560 km, κατά τη μέτρηση WLTP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Audi RS6 Avant GT είναι η 911 GT3 RS των στέισον

Όταν έρθει η ώρα της επαναφόρτισης, οι πελάτες θα μπορούν να φορτίσουν με συνεχές ρεύμα έως 205 kW.

BMW i5 Touring

Για τους λάτρεις των κινητήρων εσωτερικής καύσης, θα υπάρχουν μερικές ήπια υβριδικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός 4κύλινδρου τουρμποντίζελ 2,0 lt με 197 PS και 400 Nm. Συνδέεται με ένα κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW φέρνει το μέλλον: Θα αλλάζουμε λωρίδα με το βλέμμα

Η γκάμα θα επεκταθεί από το καλοκαίρι, με έναν 6κύλινδρο ντίζελ και δύο επαναφορτιζόμενες παραλλαγές βενζίνης.

BMW i5 Touring

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Το Highway Assistant θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να οδηγούν hands-free με ταχύτητες έως και 130 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW i5 M Performance, αναμένοντας την ηλεκτρική M5

Θα μπορείτε επίσης να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με το Active Lane Change Assistant, που αλλάζει λωρίδα με μια μόνο ματιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube