Δεν θα θες να σηκωθείς από τα καθίσματα του VW ID.7

Δεν θα θες να σηκωθείς από τα καθίσματα του VW ID.7

H VW, παρουσίασε το ID.7 πριν από έξι μήνες, φιλοδοξώντας πως θα είναι το μοντέλο που θα αλλάξει τον ηλεκτρικό ρου της ιστορίας της.

VW ID.7

H VW ήταν από τις πρώτες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που στράφηκαν στην ηλεκτροκίνηση. Τα πράγματα όμως για το Βόλφσμπουργκ δεν εξελίχθηκαν με βάση το σχέδιο.

Πολλοί από τους αντιπάλους της VW, αν και ξεκίνησαν πιο αργά την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπόρεσαν να την ξεπεράσουν. Ασφαλώς όμως, ο γερμανικός κολοσσός δεν θα έμενε με σταυρωμένα χέρια. Εξέλιξε και παρουσίασε το ID.7, το οποίο εξόπλισε με προηγμένες τεχνολογίες για να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα.

Για να φτάσουμε στα ergoActive του VW ID.7, συνεργάστηκαν φυσιοθεραπευτές, ειδικοί ορθοπεδικοί και επιστήμονες του αθλητισμού

VW ID.7

Κατά πολλούς λοιπόν, το ID.7 θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο και άνετο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε η VW. Κομβικό ρόλο στην άνεση που υπόσχονται οι Γερμανοί διαδραματίζουν τα premium καθίσματα ergoActive, τα οποία έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Δυστυχώς, τα καθίσματα αυτά δεν είναι μέρος του βασικού, αλλά του προαιρετικού εξοπλισμού του ID.7. Τα ergoActive καθίσματα δημιουργήθηκαν μετά από πολλές μελέτες και συνεργασία με φυσιοθεραπευτές, ειδικούς ορθοπεδικούς και επιστήμονες του αθλητισμού. Ενσωματώνουν δέκα μαξιλάρια στις πλάτες, με δυνατότητα μασάζ στα βασικά σημεία πίεσης του ανθρώπινου σώματος.

Τα καθίσματα έχουν επίσης δύο μεγάλα μαξιλάρια στη βάση τους. Η VW ισχυρίζεται ότι αυτά τα μαξιλάρια λειτουργούν εναλλάξ για να ενεργοποιήσουν τους μύες της λεκάνης και της σπονδυλική στήλης μέσω μιας ειδικής λειτουργίας.

VW ID.7

Οι θέσεις του ID.7 διαθέτουν επίσης λειτουργία μασάζ σημείου πεπιεσμένου αέρα για χαλάρωση και ενεργοποίηση των μυών της πλάτης. Επιπροσθέτως, τα καθίσματα είναι ψυχόμενα, φιλοξενώντας μια νέα λειτουργία ψύξης. Κι αυτό γιατί η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά για το μαξιλάρι και την πλάτη του καθίσματος.

Υπάρχει ακόμη και μια αυτόματη λειτουργία που μετρά τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας μεταξύ του καθίσματος του οδηγού και του συνοδηγού και στη συνέχεια υπολογίζει τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το σύστημα κλιματισμού.

VW ID.7

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τα premium καθίσματα ergoActive θα πρέπει να επιλέξουν το Interior Package Plus, πληρώντας 4,450 ευρώ παραπάνω (ελέω προαιρετικού εξοπλισμού). κτός από την προσθήκη των καθισμάτων, αυτό το πακέτο περιλαμβάνει ηχοσύστημα Harman Kardon 700 watt με 14 ηχεία για κρυστάλλινο ήχο, καθώς επίσης και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube