Νέο πάτωμα skateboard για ηλεκτρικά οχήματα από τον Gordon Murray

Νέο πάτωμα skateboard για ηλεκτρικά οχήματα από τον Gordon Murray

Εκμεταλλευόμενος μία επένδυση 350 εκ. ευρώ, ο Gordon Murray ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων και συγκεκριμένα των πατωμάτων που θα τα φιλοξενούν.

Για την ακρίβεια, η εταιρία του βρετανού μηχανικού στοχεύει στην κατασκευή μίας «ισχυρά ευέλικτης πλατφόρμας EV, τύπου skateboard, σχεδιασμένης ώστε να αποτελέσει τη βάση ενός οχήματος της κατηγορίας Β». Αυτή δεν θα φιλοξενεί επάνω της μόνο ηλεκτρικά σούπερμινι αλλά και B-SUV, καθώς επίσης μικρά επαγγελματικά βαν, για αστικές μεταφορές και παραδόσεις.

Μιλώντας στο περιοδικό Autocar, ο Gordon Murray συμπλήρωσε επίσης πως τα νέα πλάνα βασίζονται στην κατασκευαστική φιλοσοφία iStream. Δίπλα του, δε, στέκεται ο Richie Sibal, πρώην στέλεχος των McLaren και Lotus, όπου θα αναλάβει να τρέξει ένα εξειδικευμένο τμήμα ηλεκτρονικών, επάνω στα συστήματα μεταφοράς ενέργειας ηλεκτρικών οχημάτων. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, «Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνεται όλο και περισσότερο ηλεκτροκίνητο, οπότε είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε τα ελαφρύτερα, πιο αποτελεσματικά και προηγμένα EV του κόσμου. Αυτή η σημαντική επένδυση στο Gordon Murray Design και η δημιουργία του Gordon Murray Electronics θα υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο».

Δεν έχασε πάντως την ευκαιρία να αναφερθεί και στο νέο του υπεραυτοκίνητο, Τ.50. «Πολλά από όσα μάθαμε για τα προηγμένα ελαφριά υλικά και το κομμάτι της κατασκευής από το T.50, θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στα ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύσσουμε. Αλλά δεν εγκαταλείπουμε τη δύναμη των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τα κορυφαία οδηγικά αυτοκίνητα, με κινητήρες βενζίνης V12, εφόσον το επιτρέπουν οι κανονισμοί και στο μέλλον θα αναπτύξουμε τους δικούς μας υβριδικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube