Genesis GV60: Με αναγνώριση προσώπου η είσοδος στο όχημα

Genesis GV60: Με αναγνώριση προσώπου η είσοδος στο όχημα

Αναγνώριση προσώπου για την είσοδο στο όχημα, δακτυλικό αποτύπωμα για την εκκίνηση του κινήτηρα και πολλά ακόμα τεχνολογικά «παιχνίδια» θα προσφέρει το GV60 της Genesis.

Η Genesis (το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai) παρουσίασε πρόσφατα το νέο της δημιούργημα, το GV60. Το πρώτο premium ηλεκτρικό SUV των Κορεατών βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του ομίλου (E-GMP) πάνω στην οποία θυμίζουμε ότι πατούν τόσο τα Hyundai Ioniq 5 όσο και το Kia EV6.

Το GV60 θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις, με μπαταρίες 58 ή 74,5 kWh, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται είτε στον πίσω άξονα είτε στην πιο ισχυρή έκδοση με τους δυο ηλεκτροκινητήρες και στους τέσσερις τροχούς, με την αυτονομία, να ξεπερνά τα 500 km με μία πλήρη φόρτιση. Αυτά τα ολίγα, για να έχετε μια πρώτη γεύση από τη νέα πρόταση της Genesis. 

genesis

Αυτό ωστόσο που κάνει το GV60 να ξεχωρίζει είναι το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Οι άνθρωποι της Genesis πήραν από τα «ράφια» του ομίλου τα πιο σύγχρονα και προηγμένα συστήματα που διαθέτουν και τα «φόρτωσαν» στο νέο τους SUV. Άλλωστε, σε μια εποχή που τα πάντα πλέον κινούνται σε ρυθμούς ηλεκτρικούς, ένας από τους τρόπους που μπορεί να σου εξασφαλίσει την περιβόητη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό είναι τα τεχνολογικά «παιχνίδια» που θα προσφέρεις στον υποψήφιο αγοραστή ώστε να τον προσελκύσεις στις τάξεις σου... Και σε αυτόν τον τομέα, το GV60, η φαίνεται πως τα καταφέρνει άψογα.

genesis

Η τεχνολογία «Face Connect» της Genesis αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του οχήματος και του επιτρέπει την είσοδο στο όχημα χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιου κλειδιού. Προφανώς δε μιλάμε για παρθενογένεση σε ότι αφορά το καινοτόμο της εν λόγω τεχνολογίας, καθώς παρόμοια συστήματα υπάρχουν και σε αρκετά ακόμα μοντέλα παραγωγής, δεν παύει ωστόσο να είναι ένα έξυπνο «τρικ» που σίγουρα εξιτάρει το ενδιαφέρον ειδικά της νέας, digital γενιάς αγοραστών.

Από τη στιγμή που το όχημα θα αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του κατόχου του (υπάρχει ειδική κάμερα τοποθετημένη στη μεσαία κολώνα) θα του επιτρέψει την είσοδο στο όχημα και θα ρυθμίσει αυτόματα το κάθισμα του, τη θέση του τιμονιού, το infotainment και πολλές ακόμα προσωπικές επιλογές του χρήστη. Το upgrade που προσφέρει η Genesis στο εν λόγω σύστημα είναι ότι χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες ώστε να εξασφαλίσει ότι η αναγνώριση του προσώπου θα στεφθεί με επιτυχία ακόμη και σε χαμηλή ορατότητα ή ακόμα και με ελάχιστο φως... 

Επίσης, για την εκκίνηση του οχήματος απαιτείται απλώς η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος του ιδιοκτήτη. Φυσικά θα υπάρχει και σχετικό κλειδί ασφαλείας τόσο για το άνοιξε-κλείσε των θυρών όσο και για να δίνει ζωή στον κινητήρα γιατί ναι μεν καλή η τεχνολογία αλλά καμιά φορά τόσα ηλεκτρονικά συστήματα μπορεί... και να χαλάσουν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube