Ζυγώνει η νέα BMW 2 Gran Coupe

Ζυγώνει η νέα BMW 2 Gran Coupe

Το νέο μοντέλο θα συνδυάζει χαρακτηριστικά τόσο από την Σειρά 1, όσο και από την Σειρά 3.

Η BMW πραγματοποιεί αυτή την περίοδο δοκιμές εξέλιξης της νέας 2 Series Gran Coupe σε χειμερινό περιβάλλον και ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του μοντέλου σε μερικούς μήνες.

Η νέα 2 Series Gran Coupe θα επεκτείνει την συγκεκριμένη γκάμα μοντέλων της BMW προς τα κάτω και προορίζεται ως μια πιο πρακτική και στιλάτη έκδοση της νέας Σειράς 1 που θα παρουσιαστεί σε περίπου έξι μήνες.

BMW 2 Series 2020

Η BMW είναι η μόνη μεταξύ των Γερμανών κατασκευαστών που δεν έχει ένα 4θυρο compact μοντέλο τριών όγκων, με το A3 Sport Sedan και την Mercedes-Benz CLA να παίζουν μόνα τους στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η νέα έκδοση αμαξώματος θα συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την γκάμα της νέας Σειράς 2, με την κουπέ εκδοχή να παρουσιάζεται πρώτη, να ακολουθεί η Gran Coupe και τελευταία να κάνει την εμφάνισή της η ανοιχτή convertible έκδοση. Αργότερα θα δούμε και μια M2.

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά του μοντέλου θα έχει εμπρός μέρος που θα θυμίζει τη νέα Σειρά 1 και πίσω που θα παραπέμπει στη νέα 3άρα. Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Σειρά 2 θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους και πρακτικότητα από τον καινούριο Άσσο, μιας και θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο.

BMW 2 Series 2020 2

Την βάση για τη νέα Σειρά 2 θα αποτελεί η αναβαθμισμένη πλατφόρμα UKL, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι προσθιοκίνητη ή τετρακίνητη στις ισχυρές εκδόσεις και την M. Οι δυνατότητες της νέας πλατφόρμας είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν σε εμπλουτισμό της γκάμας κινητήρων, με εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και μια υβριδική.

[Πηγή: Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube