Αποκάλυψη για το εντυπωσιακό Polestar Ο2 [video]

Αποκάλυψη για το εντυπωσιακό Polestar Ο2 [video]

Η Polestar παρουσίασε το πρωτότυπο O2, ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό ρόουντστερ που έρχεται με το δικό του drone.

Το νέο ηλεκτρικό κάμπριο της Polestar βασίζεται στη πλατφόρμα την οποία θα χρησιμοποιήσει το επερχόμενο Polestar 5 και η σουηδική εταιρία υπόσχεται ότι προσφέρει ακαμψία επιπέδου σούπερκαρ. Η σχεδίαση του Polestar Ο2 έχει έντονες επιρροές από το Precept concept, τον προάγγελο του Polestar 5, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024.

Σύμφωνα με τον CEO της Polestar, Τhomas Ingenlath, το πρωτότυπο Ο2 εξελίχθηκε με σκοπό να προβάλει την εταιρία ως μια μάρκα «πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων».

Polestar 02

Σε ερώτηση αν το Ο2 θα μπει στην παραγωγή, ο ισχυρός άνδρας της Polestar απάντησε ότι «η κατασκευή του πρωτότυπου είναι τέτοια που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε με ευκολία την έκδοση παραγωγής του», προσθέτοντας ότι «το Ο2 είναι το όνειρο μας και θα ήμασταν ανεύθυνοι εάν δεν προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα».

O Ingenlath πιστεύει ότι η ηλεκτρική μετάδοση ταιριάζει γάντι στην φιλοσοφία ενός κάμπριο, καθώς επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν την φύση χωρίς να παρεμβαίνει ο ήχος ενός θερμικού μοτέρ.

Το Ο2 έχει μήκος 4.600 mm και πατάει στην άσφαλτο με ζάντες 22". Όπως είναι φυσικό, το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Επιπλέον, το σουηδικό κάμπριο, κάνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών όπου είναι εφικτό.

Polestar 02

Στα highlight του άκρως ελκυστικού Ο2, είναι ότι το ηλεκτρικό ρόουντστερ περιλαμβάνει και το δικό του drone. Εξελιγμένο από την Hoco Flow, το drone μπορεί να απογειωθεί και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, αρκεί η ταχύτητά του να μην υπερβαίνει τα 90 km/h. Έτσι, μπορεί να ακολουθήσει από ψηλά το Ο2 καταγράφοντας εντυπωσιακά πλάνα από τη διαδρομή.

Τέλος, παρόλο που το πρωτότυπο σχεδιάστηκε για χάρη της Polestar, ο Ιngenlath δεν απέκλεισε να μοιραστεί τις τεχνολογίες του και με άλλες μάρκες από το γκρουπ της Geely.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube