To VW ID.3 θα αποκτήσει και SUV εκδοχή από το 2026

To VW ID.3 θα αποκτήσει και SUV εκδοχή από το 2026

Η Volkswagen επιβεβαίωσε τη διεύρυνση της γκάμας των ID μοντέλων της με ένα ηλεκτρικό B-SUV που θα βασίζεται στο VW ID.3 και θα κυκλοφορήσει το 2026.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV το 2026, το οποίο θα βασίζεται στο VW ID.3 και θα κατασκευάζεται παράλληλα με αυτό στο εργοστάσιο του Wolfsburg στη Γερμανία.

Το νέο ηλεκτρικό SUV θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα MEB Evo του VW Group και η χρονολογία κυκλοφορίας του έγινε γνωστή μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου αποκαλύφθηκε η νέα δομή του δικτύου εργοστασίων του γερμανικού ομίλου. 

VW ID.3

Μετά την απόφαση να κλείσει το εμβληματικό εργοστάσιο της στη Δρέσδη, η Volkswagen βρίσκεται σε αναδιάρθρωση των εργοστασίων παραγωγής της, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα και να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητά τους.

«Χρησιμοποιούμε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ως ευκαιρία για να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των λειτουργιών παραγωγής μας και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα των εργοστασίων μας. Συστηματοποιούμε τα αυτοκίνητα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα σε όλες τις μάρκες στα εργοστάσιά μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσουμε σημαντικές επενδύσεις και θα επιτρέψουμε στα εργοστάσιά μας να παράγουν πολλά διαφορετικά μοντέλα στην τεχνική βάση μιας πλατφόρμας», δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της Volkswagen, Christian Vollmer.

Πάνω σε αυτή τη βάση, στο Wolfsburg θα συνεχίσει να κατασκευάζεται -πέρα από το ID.3 και το νέο SUV- το ανανεωμένο VW Golf που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2024 και το νέο VW Tiguan που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Στις ίδιες γραμμές παραγωγής θα κατασκευάζεται από το 2025 και το επταθέσιο SUV VW Tayron, το οποίο θα αντικαταστήσει στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή το Tiguan Allspace.

Στη σημερινή ανακοίνωση της, η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσης ότι «όπως έχουν τα πράγματα σήμερα», δεν θα κατασκευάσει ένα νέο ειδικό εργοστάσιο για την παραγωγή της πολυαναμενόμενης ναυαρχίδα, Trinity, την παραγωγή της οποίας θα αναλάβει το εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube