VW ID.3: Πιο οικονομικό από ένα αντίστοιχο όχημα με θερμικό μοτέρ

VW ID.3: Πιο οικονομικό από ένα αντίστοιχο όχημα με θερμικό μοτέρ

Φθηνότερο όσον αφορά το κόστος αγοράς αλλά και το κόστος χρήσης.

Η Volkswagen δημοσίευσε συγκριτικά στοιχεία του ID.3 με αντίστοιχα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, βγάζοντας το συμπέρασμα πως το ηλεκτρικό μοντέλο είναι πιο οικονομικό στην αγορά και τη χρήση.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γερμανία, η βασική έκδοση του ID.3 με αυτονομία 330 km θα ξεκινά από τα €23.430 (επωφελούμενη από περιβαλλοντικές εκπτώσεις) - θα είναι δηλαδή φθηνότερο από το Golf Life 1.5 TSI (€26.640) αλλά και από το πετρελαιοκίνητο Golf Life 2.0 TDI (€28.105).

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του ID.3 θα εξοικονομεί κάθε χρόνο περίπου €840 από τα λειτουργικά του έξοδα καθώς δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, δεν θα χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για την κίνησή του, θα απολαμβάνει φθηνότερη ασφάλιση (λόγω πληρέστατου πακέτου συστημάτων υποβοήθησης) ενώ φθηνότερη θα είναι και η συντήρηση του οχήματος (δεν απαιτεί αλλαγή λαδιών κτλ).

vw

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

Οι παραδόσεις των πρώτων ID.3 θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020, με την Volkswagen να έχει θέσει στόχο την παράδοση 30.000 μοντέλων στην Ευρώπη (προ-παραγγελίες) σχεδόν ταυτόχρονα.

Το επόμενο βήμα είναι το ID.4 με αμάξωμα SUV το οποίο θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020 ως το πρώτο όχημα της κατηγορίας με ουδέτερο οικολογικό αποτύπωμα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε προηγμένες μεθόδους παραγωγής με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εργοστάσιο του Zwickau, παραγωγή μπαταριών στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια και παράλληλες ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος. Μέχρι το 2024, το Volkswagen Group επενδύει €33 δισεκατομμύρια για την ηλεκτροκίνηση, με τα €11 δισ από αυτά να αφορούν την Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube