Volvo: Ετοιμάζεται έκδοση Polestar για τα S90 και V90

Volvo: Ετοιμάζεται έκδοση Polestar για τα S90 και V90

Ο εργοστασιακός βελτιωτικός οίκος θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο για τα μεγάλα πολυτελή οικογενειακά.

Μπορεί τα μεγάλα premium οικογενειακά της Volvo να μην έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους στο δρόμο, η Polestar όμως βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης των βελτιωτικών πακέτων για τα νέα Volvo S90 και V90.

Κύριο μέλημα της Polestar είναι, πέρα από την εμφάνιση, να βελτιώσει την απόκριση και την αίσθηση του τιμονιού και των πεντάλ, να μειώσει την ταχύτητα των αλλαγών στο αυτόματο κιβώτιο και φυσικά, κάνει πιο αποδοτικούς του κινητήρες.

Η πρώτη πρόταση της Polestar στην Ευρώπη για τα συγκεκριμένα Volvo θα αφορά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις D5 και θα ακολουθήσει η βενζινοκίνητη έκδοση T6. Η Polestar έχει παρουσιάσει ήδη μια τέτοια έκδοση για το SUV XC90 που ανεβάζει την απόδοση του δίλιτρου τούρμπο από τους 320 ίππους στους 334. Το κέρδος της μετατροπής όμως δεν είναι η απόλυτη αύξηση της ισχύος, αλλά τα καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης και το μεγαλύτερο εύρος αυτής.

Βέβαια, η Volvo δεν θα επαναπαυθεί σε αυτές τις Polestar εκδόσεις. Σύμφωνα με την ίδια, αποτελούν το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν ακόμα πιο ισχυρές υβριδικές που θα βασίζονται στις εκδόσεις T8 με τους δύο υπερσυμπιεστές και το ηλεκτρομοτέρ, και θα αποδίδουν κοντά στους 600 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube