Επίσημο: Νέο Volvo V90 [video]

Επίσημο: Νέο Volvo V90 [video]

Η σουηδική φίρμα παρουσίασε και επίσημα το νέο Volvo V90, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πιο πρακτική, στέισον, έκδοση του πολυτελούς σεντάν S90.

Μετά από τις διαρροές των προηγούμενων εβδομάδων η Volvo αποκάλυψε και επίσημα το νέο V90, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στο σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Η δυναμική και κομψή σχεδίαση είναι σίγουρα από τα δυνατά σημεία του μεγάλου σουηδικού στέισον, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να κάνουν λόγο για ένα ακόμα βήμα εμπρός όσον αφορά την σχεδίαση, την ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα. Κι όλα αυτά χωρίς να παραμερίζονται οι ανέσεις και η πρακτικότητα που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο με αυτό τον τύπο αμαξώματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του μπορεί να φτάσει έως και τα 1.526 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το V90 είναι το τρίτο μοντέλο της φίρμας που βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), μετά τα XC90 και S90, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

Όπως συμβαίνει και με τα δυο άλλα μοντέλα της Volvo, το νέο V90 θα προσφέρεται αποκλειστικά με 4κύλινδρους κινητήρες. Συγκεκριμένα, η γκάμα των μοτέρ θα περιλαμβάνει ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο T5 με 254 PS και ένα δίλτρο T6 με 320 άλογα, δύο δίλιτρους τουρμποντίζελ D5 (235 PS) και D4 (190 PS) και έναν T8 Twin Engine plug-in hybrid με 407 PS και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση έως 45 km. Τα μοτέρ ανάλογα με την έκδοση συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο 6άρι σασμάν είτε με 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με αυτό των XC90 και S90, με τα περισσότερα κουμπιά και διακόπτες εξαφανισμένα, κατά τη νέα αντίληψη της σουηδικής εταιρείας για ένα μίνιμαλ και πιο καθαρό εσωτερικό. Οι περισσότεροι χειρισμοί υποστηρίζονται από την οθόνη αφής Sensus Connect του συστήματος πολυμέσων, ενώ και το καντράν είναι πλήρως ψηφιακό.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube