Volkswagen: Το τέλος του V8 TDI

Volkswagen: Το τέλος του V8 TDI

Το Touareg ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον V8 TDI, κινητήρα που πρόσφατα λανσάρισε με την γκάμα του. Αντ’ αυτού, η Volkswagen προκρίνει το plug-in hybrid.

\Volkswagen Touareg V8 TDI

Η Volkswagen θα αποσύρει σύντομα τον κινητήρα V8 TDI από την γκάμα του Touareg. Το Wolfsburg μόλις λανσάρισε στη Γερμανία μια ειδική έκδοση με την ονομασία «V8 Last Edition», κύκνειο άσμα για το 8κύλινδρο μοτέρ, που περιορίζεται σε 400 κομμάτια και οποία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Το παράδοξο είναι ότι ο V8 TDI είχε πορεία διάττοντος αστέρα κάτω από το καπό της τρίτης γενιάς του Touareg! Γιατί; Διότι έγινε μέλος της γκάμας του μεγάλου γερμανικού SUV μόλις το 2019. Εκείνη την εποχή, πράγματι εξεπλάγημεν που είδαμε την επιστροφή μιας τέτοιας επιλογής, καθώς θεωρούσαμε ότι το Dieselgate την είχε βάλει ήδη στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και απορήσαμε με το «θάρρος» της VW. Και η απορία μας δεν προκλήθηκε μόνο λόγω του Diesegate, αλλά και από το γεγονός ότι οι κατασκευαστές βρίσκονταν (και βρίσκονται) σε τροχιά εκλογίκευσης στην γκάμα τους, καταργώντας μοντέλα με χαμηλές πωλήσεις.

VW V8 TDI engine

Προς υπενθύμιση, το μοτέρ V8 TDI έχει χωρητικότητα τεσσάρων λίτρων και αποδίδει 421 άλογα και την τερατώδη ροπή των 900 Nm. Παρότι ντίζελ, κάθε άλλο παρά αβανταδόρικο είναι σε επίπεδο ρύπων, καθώς ανάλογα με τον εξοπλισμό του Touareg εκπέμπει CO2 από 242 μέχρι 260 g/km! Όσο και το βενζινοκίνητο μοτέρ V6 των 340 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 286 PS

Βέβαια, το τέλος του V8 TDI δεν θα σημάνει και το τέλος του ντίζελ για το Touareg, καθώς στην γκάμα του παραμένει ο V6 3.0 TDI με τις δύο εκδοχές ισχύος: 231 και 286 άλογα. Στη θέση του V8, η Volkswagen σκοπεύει να τοποθετήσει μια νέα έκδοση του μεγάλου SUV της, το Touareg R. Η ναυαρχίδα της γκάμας θα φορά βενζινοκίνητο υβριδικό πακέτο με συνδυαστική απόδοση 462 PS. Μάλιστα, χάρη στην μπαταρία των 14,1 kWh, θα μπορεί να διανύσει κάμποσες δεκάδες χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά… Οπότε δεν θα χρεώνεται και με τέλη κυκλοφορίας…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube