Volkswagen: Νέα Golf GTI και R από το 2020

Volkswagen: Νέα Golf GTI και R από το 2020

Το λανσάρισμα του Golf VIII μετατέθηκε πρόσφατα από τη VW που μόλις όμως επιβεβαίωσε ότι οι εκδόσεις GTI και R θα ακολουθήσουν τάχιστα, μέσα στο 2020.

Η Volkswagen φαίνεται να θέλει να μειώσει το χρόνο μεταξύ της λανσαρίσματος ενός νέου μοντέλου και της σπορ εκδοχής του. Η γερμανική φίρμα, η οποία ανέβαλε την παρουσίαση του νέου Golf για ύστερα από την IAA 2019, στη Φρανκφούρτη (δήθεν να αποφύγει το εμπορικό λανσάρισμα μέσα στα Χριστούγεννα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της), θα λανσάρει επίσης τα Golf GTI και R το 2020. Να θυμίσουμε ότι η ίδια η εταιρεία είχε δώσει χρόνο έναρξης της παραγωγής του νέου Golf τον Ιούνιο

Το Golf R, που ονομάζεται ήδη «Performance King» από τους δημιουργούς του, δεν φαίνεται να διαθέτει ελαφρά υβριδική ή επαναφορτιζόμενη υβριδική αρωγή, οπότε το αυτοκίνητο θα παραμένει αποκλειστικά θερμικό και 4κύλινδρο. 

Εκείνο που απομένει βέβαια είναι μα μάθουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά του. Η Mercedes-Benz έχει ήδη αποδείξει ότι είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τους 400 ίππους με ένα κόμπακτ σπορ αυτοκίνητο. Αλλά είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι το Golf R θα πάει τόσο ψηλά, χώρια που χρειάζεται να έχει τέτοια απόδοση έτσι ώστε να μην κλέψει την πελατεία του μελλοντικού Audi RS3. Ίσως ξεπεράσει το φράγμα των 300 ίππων, αλλά η Volkswagen σαφώς δεν θα επιδιώξει να ανέβει σε δυσθεώρητο επίπεδο για ένα αυτοκίνητο που παραμένει σε ανταγωνισμό, υπενθυμίζουμε, με τα Ford Focus RS/ST, Renault Mégane RS και SEAT Leon Cupra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube