Volkswagen: Golf VIII τον Ιούνιο 2019

Volkswagen: Golf VIII τον Ιούνιο 2019

Η Volkswagen το επιβεβαίωσε επίσημα: Η όγδοη γενιά του Golf θα μπει σε παραγωγή σε 75 εβδομάδες. Αυτό μας οδηγεί στον Ιούνιο του 2019.

Η μόδα μπορεί να λέει «SUV», αλλά το Golf παραμένει μακράν το best-seller της Ευρώπης και φιγουράρει στο Top 10 των παγκόσμιων πωλήσεων.

Το μικρό οικογενειακό της VW αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, κάθε γενιά ανθίσταται σθεναρά στα χρόνια που περνούν από πάνω της, με τις πωλήσεις να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Ωστόσο, η Volkswagen δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία με το να παρατείνει τη σταδιοδρομία καθεμιάς από αυτές.

Το Golf VI, το οποίο δεν ήταν παρά μια μεγάλη αναθεώρηση του V, παρέμεινε στην αγορά μόνο τέσσερα χρόνια. Το VII, το οποίο εμφανίστηκε στο τέλος του 2012, ήταν εν τούτοις 100% νέο, βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα MQB. Και, ενώ φρεσκαρίστηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν, ο κατασκευαστής έχει ήδη ανακοινώσει την άφιξη του όγδοης γενιάς του.

Είναι επίσης σπάνιο να βλέπεις έναν κατασκευαστή να δίνει δημοσίως με τόση ακρίβεια το πρόγραμμά του. Αλλά αυτό είναι που δείχνει και τη βαρύνουσα σημασία του Golf. Έτσι, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους προμηθευτές προκειμένου να συζητήσουν το πρότζεκτ, η Volkswagen είπε ότι το Golf VIII θα κυκλοφορήσει σε 75 εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2019. Ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε ότι η επένδυση για την εξέλιξη του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ.

Φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι δεν αναμένεται καμία επανάσταση, ειδικά επειδή αυτή τη φορά η τεχνική βάση του Golf θα αλλάξει ελάχιστα. Το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε μικρά βήματα, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένων και νέων βοηθημάτων οδήγησης. Αν η παραγωγή ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2019, μπορούμε να ελπίζουμε για μια προεπισκόπηση στο Salon de l’ Auto στη Γενεύη τον Μάρτιο του 2019. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουμε φουλ λανσάρισμα στην ΙΑΑ 2019 στη Φρανκφούρτη.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube