Το Volkswagen ID.2 θα είναι ένα ηλεκτρικό B-SUV

Το Volkswagen ID.2 θα είναι ένα ηλεκτρικό B-SUV

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μοντέλο που θα εγκαινιάσει τη σειρά των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων του Volkswagen Group, θα έχει SUV αρχιτεκτονική.

Είναι ήδη γνωστό πως το Volkswagen Group ετοιμάζει μια νέα, μικρότερη, σειρά ηλεκτρικών μοντέλων με μικρές διαστάσεις. Εδώ και πάνω από τρία χρόνια η εταιρεία εξελίσσει αυτό το πρότζεκτ, το οποίο έχει την ονομασία MEB Entry.

Μέχρι πρότινος οι πληροφορίες έκαναν λόγω για δύο μοντέλα εκ των οποίων το ένα πόλης και το δεύτερο σουπερμίνι. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα όμως, το μοντέλο που θα κάνει την αρχή θα είναι τελικά ένα B-SUV με την ονομασία ID.2, κάτι που ακούγεται απόλυτα λογικό με βάση τη τάση της αγοράς. Ένας αντίπαλος των Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e με άλλα λόγια.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του θα είναι πολύ κοντά με εκείνες του T-Cross, του μικρότερου σημερινού SUV της Volkswagen, ωστόσο χάρη στα γνωστά χωροταξικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων, οι εσωτερικοί χώροι θα είναι επιπέδου T-Roc.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως το ID.2 θα ενσωματώσει στοιχεία από τα μεγαλύτερα ID.3 και ID.4, έτσι ώστε να ενταχθεί πλήρως στην ηλεκτρική οικογένεια της εταιρείας.
Βέβαιες θα πρέπει επίσης να θεωρηθούν και δύο ακόμα πληροφορίες: Η πρώτη είναι πως θα ακολουθήσει ένα ακόμα μικρό ηλεκτρικό στην γκάμα της εταιρείας με διαστάσεις σουπερμίνι, ενώ η δεύτερη ότι όλα τα εν λόγω μοντέλα θα πωλούνται με τα σήματα τόσο της Skoda όσο και της SEAT.

Η σπονδυλωτή πλατφόρμα θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένη ώστε να είναι εφικτά αλλά και κερδοφόρα όλα αυτά, όπως επίσης και η αντίστοιχη τεχνολογία στην μπαταρία έτσι ώστε ο αγοραστής να έχει όλες τις επιλογές που θέλει όπως συμβαίνει και με τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube