Toyota και Subaru θα φτιάξουν από κοινού ένα νέο σπορ τετρακίνητο μοντέλο

Toyota και Subaru θα φτιάξουν από κοινού ένα νέο σπορ τετρακίνητο μοντέλο

H Toyota θα αυξήσει στο 20% το ποσοστό συμμετοχής της στη Subaru - Ποια είναι τα κοινά σχέδια των δύο εταιρειών.

Η συνεργασία Toyota και Subaru στη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου μπαίνει σε μια καινούργια φάση, καθώς ανακοινώθηκε ότι η πρώτη θα αυξήσει το μερίδιό της στη δεύτερη στο 20%.

Η συμφωνία προβλέπει και την εκχώρηση στη Subaru ενός μικρού συμβολικού μεριδίου μετοχών της Toyota, καθώς μέχρι σήμερα η Toyota κατείχε το 17% της Subaru χωρίς η δεύτερη να έχει συμμετοχή στην Toyota.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν στενότερα σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ασφάλειας και ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φήμες για νέα Toyota GT86 και Subaru BRZ στην Έκθεση του Τόκιο

Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε ότι η συνεργασία σε τομείς όπως τα σπορ αυτοκίνητα και τα οχήματα με τετρακίνηση θα βοηθήσει τις εταιρείες να κρατήσουν έναν fun to drive χαρακτήρα, σε μια εποχή που θα κυριαρχεί η αυτοματοποίηση. 

«Η απόλαυση της οδήγησης θα παραμείνει εγγενές μέρος των αυτοκινήτων μας και είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε», δήλωσε ο Akio Toyoda.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Toyota θα επεκτείνει την προσφορά υβριδικών συστημάτων κίνησης σε μια ευρύτερη γκάμα οχημάτων της Subaru. Την ίδια στιγμή η Subaru θα προσφέρει όλη την τεχνογνωσία της στην τετρακίνηση για να εξελιχθεί η νέα γενιά του «κοινού» τους σπορ αυτοκινήτου, της Toyota GT 86 και του Subaru BRZ.

Η συμμαχία της Toyota με την Subaru χρονολογείται από το 2005 και έχει επεκταθεί πρόσφατα για να συμπεριλάβει την κοινή ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων πάνω στην οποία θα βασιστεί και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube