Συλλεκτική Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Συλλεκτική Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Η Toyota Gazoo Racing διάγει μέρες γιορτής την 100η παράδοση της Supra. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στην αυτοκίνηση ευρύτερα. Την «100 Edition» της GR Supra GT4, η οποία απευθύνεται σε συλλέκτες.

Το όνομα Toyota GR Supra δεν είναι ένα απλό κεφάλαιο για την ιαπωνική εταιρεία. H παράδοση της 100ής Toyota GR Supra GT4 αποτέλεσε το έναυσμα για αυτή την ειδική, αυστηρά περιορισμένη έκδοση, την «100 Edition».

Ασφαλώς και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αλλά για ένα αγωνιστικό για την πίστα, από το οποίο θα φτιαχτούν μόλις τρία κομμάτια. Ένα για την αγορά της Ευρώπης, ένα για την Ασία κι ένα για τη Βόρεια Αμερική. Κάπως έτσι, θα αποτελέσει ένα από τα σπανιότερα Toyota που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η Toyota GR Supra GT4 100 Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις τρία κομμάτια, που το καθένα θα πάει σε διαφορετική ήπειρο

Toyota GR Supra GT4

Το Toyota GR Supra GT4 «100 Edition» θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε χρώμα Plasma Orange. Απόχρωση που ταιριάζει με το χρώμα του μοντέλου ειδικής έκδοσης και παράλληλης παραγωγής, του GR Supra «GT4 100th Edition Tribute», το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα εφέτος στην Ευρώπη. Μοντέλο στο οποίο βασίστηκε είναι η GR Supra GT4 EVO των 450 PS, η βελτιωμένη έκδοση που έκανε την εμφάνισή της στην αρχή της σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Toyota GR Supra

Πέρα από την μοναδική πορτοκαλί βαφή που τη συνοδεύει, η σπάνια αυτή έκδοση διαθέτει κι άλλα, αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Όπως ο μεγάλος αεραγωγός στο καπό, αλλά και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός, με σκοπό τη βελτίωση της κάθετης δύναμης.

Toyota GR Supra GT4

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο σύστημα εξάτμισης, χωρίς σιγαστήρα για να επιτρέπει να ακούγεται ελεύθερα το γουργουρητό του 6κύλινδρου 3λιτρου κινητήρα τούρμπο.

Άλλα στοιχεία που ενισχύουν τη μοναδικότητα του μοντέλου είναι οι καθρέφτες από ανθρακόνημα, οι μεγάλης αντοχής LED προβολείς και το μπάκετ του συνοδηγού. Πέραν τούτων, διαθέσιμα είναι πρόσθετους λογότυπους 100th Edition που προικίζουν τα καθίσματα, το ταμπλό και την κουκούλα του αυτοκινήτου. Το στιλάτο αυτό έμβλημα κοσμεί και το κάλυμμα που προστατεύει τον κινητήρα από τη σκόνη και τη βρομιά.

Toyota GR Supra GT4

Οι τρεις τυχεροί συλλέκτες που θα αποκτήσουν την Toyota GR Supra GT4 «100 Edition» θα πρέπει πρώτα εκταμιεύσουν το ποσό των 220.000 ευρώ (χωρίς φόρους και έξοδα αποστολής), όπως ανακοίνωσε η Toyota Gazoo Racing. Οι εικόνες μαρτυρούν πως πρόκειται για ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, με τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία του ιαπωνικού κολοσσού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube