Το Toyota GR86 γίνεται υβριδικό;

Το Toyota GR86 γίνεται υβριδικό;

Η δεύτερη γενιά του Toyota GR86 παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει οι φήμες για την τρίτη του γενιά.

Toyota GR86

To Toyota GR86 ανανεώθηκε πριν από τρία χρόνια, ωστόσο το οι φήμες θέλουν να έρχεται η τρίτη γενιά του μοντέλου, η οποία θα είναι υβριδική.

Επί του παρόντος και σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο, θέλει την τρίτη γενιά του GR86 να κάνει την εμφάνισή της το 2028, διαθέτοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό κινητήρα 1.4 lt. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο σενάριο, βάσει του οποίου το μοντέλο θα εξοπλίζεται με ένα 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 lt, σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα.

Η τρίτη γενιά του Toyota GR86 αναμένεται να φέρει για πρώτη φορά υβριδική υποβοήθηση, με το μοτέρ να ξεπερνά τους 300 ίππους

Toyota GR86

Το τελευταίο είναι και το πιθανότερο σενάριο, με τον κινητήρα να είναι παρόμοιος με εκείνον που χρησιμοποιήθηκε στα GR Yaris και GR Corolla, με την απόδοση του εν προκειμένω να ξεπερνά τους 300 ίππους.

Κατά τα λοιπά, ο ιαπωνικός κολοσσός θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην οδηγική απόλαυση, μιας και το GR86 αναμένεται πισωκίνητο, με χειροκίνητο (ή αυτόματο) κιβώτιο ταχυτήτων.

Toyota GR86

Πάντως, αν η Toyota αποφασίσει να τοποθετήσει έναν δικό της κινητήρα στην επόμενη γενιά του GR86, θεωρείται αρκετά πιθανό να σταματήσει η συνεργασία της με την Subaru, με την οποία εξέλισσαν από κοινού τα GR86 και Subaru BRZ.

Σε αυτή τη περίπτωση, δύο είναι τα τινά για την Subaru. Είτε να εξελίξει μόνη της το BRZ είτε να προχωρήσει σε ένα αμιγώς νέο μοντέλο. Κανένα από αυτά τα σενάρια δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαντάζει δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube