Υβριδικό και πιο ισχυρό το επόμενο Τoyota GR86;

Υβριδικό και πιο ισχυρό το επόμενο Τoyota GR86;

Οι Ιάπωνες όχι μόνο δεν πτοούνται από τις αυστηρές νόρμες καυσαερίων Εuro 7 αλλά ετοιμάζουν και ένα ακόμη πιο ισχυρό σε απόδοση Toyota GR86 με υβριδικό σύστημα κίνησης!

Η πλειονότητα των κατασκευαστών τρέμει στην ιδέα και μόνο της εφαρμογής των αυστηρότατων κανόνων για τις εκπομπές καυσαερίων Euro 7. Μάλιστα, οι περισσότεροι δηλώνουν ευθέως ότι είτε θα καταργήσουν οριστικά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη γκάμα τους είτε θα τους περιορίσουν... στο ελάχιστο.

Υπάρχουν όμως και οι Ιάπωνες και δη οι άνθρωποι της Toyota, που όχι μόνο δεν πτοούνται από αυτές τις εξελίξεις αλλά ετοιμάζουν και τις νέες γενιές σπορ οχημάτων τους. Αυτές που δε μπαίνουν στην πρίζα!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η μελλοντική version του κουπέ Toyota GR86, θα πατάει πάνω σε νέα πλατφόρμα (δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαθέτει το όχημα και σύστημα τετρακίνησης) και θα εφοδιάζεται με μια υβριδική μονάδα.

Toyota GR86

Ο ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας δηλαδή των 2.387 κ.εκ., θα δώσει τη θέση του στον 3κύλινδρο τούρμπο των 1,6 lt (παρόμοιας φιλοσοφίας με του GR Yaris), με το υβριδικό σύστημα να προσφέρει περισσότερους από 300 ίππους! Η δε συνεργασία του θα είναι με 6αρι χειροκίνητο σασμάν.

Η Toyota πιστεύει ακράδαντα πως η υβριδική της μονάδα θα πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 7, δίχως να στερεί την απόλαυση στην οδήγηση από τους φανατικούς βενζινοαίματους. Άλλωστε με τις τρέχουσες γεωπολιτικές και ενεργειακές δυσκολίες που έχουν προκύψει μην απορήσετε εάν το πρότυπο Euro 7 πάρει μια μικρή παράταση ορισμένων χρόνων ή εάν τελικά εφαρμοστεί μια πιο light εκδοχή του...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube