Πόσο πουλήθηκε αυτή η Toyota Celica GT-Four; [video]

Πόσο πουλήθηκε αυτή η Toyota Celica GT-Four; [video]

Η κορυφαία έκδοση της Toyota Celica έκτης γενιάς με αγωνιστικές καταβολές δημοπρατήθηκε στις ΗΠΑ.

Το πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο που πουλήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Bring A Trailer ήταν μια μεταχειρισμένη αλλά συλλεκτική Toyota Celica GT-Four του 1994, η οποία μάλιστα βρήκε νέο αγοραστή έναντι μόλις $11.250 (€9.970)!

Το ιαπωνικό κουπέ ήταν ένα από τα 2.500 αντίτυπα που κατασκεύασε η Toyota το 1994 στα πλαίσια του ομολογκαρίσματος του αντίστοιχου αγωνιστικού Group A στο WRC. Εκτός του ότι το αυτοκίνητο είναι δεξιοτίμονο (ως εισαγωγή από Ιαπωνία), έχει διανύσει λίγο πάνω από 197.000 km, κάτι που συνέβαλε στο να αλλάξει χέρια σε τόσο χαμηλή τιμή δεδομένης της σπανιότητας της συγκεκριμένης έκδοσης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων (3S-GTE) που αποδίδει 252 PS (έναντι 242 PS) και 302 Nm καθώς μιλάμε για την έκδοση JDM. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων και συστήματος μόνιμης τετρακίνησης. Όταν ήταν καινούρια, η Celica GT-Four επιτάχυνε από τα 0-100km/h σε 5,9" και είχε τελική ταχύτητα 245 km/h.

Toyota Celica GT-Four

Εξωτερικά η έκδοση GT-Four ξεχώριζε από το επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, πλευρικά μαρσπιέ, λασπωτήρες και μια μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος που την έκαναν να παραπέμπει σε αγωνιστικό όχημα για το δρόμο. Οι επεμβάσεις που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης περιλαμβάνουν τις λευκές ζάντες 17" της OZ Racing με ελαστικά Bridgestone RE-71R, το καπό της Seibon με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα  και η aftermakret απόληξη της εξάτμισης. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το αμάξωμα έχει φθορές αλλά παραμένει σε καλή κατάσταση δεδομένης της ηλικίας και της χρήσης του μοντέλου.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε καθίσματα τύπου bucket, aftermarket τιμόνι Sparco, επιλογέα ταχυτήτων TRD, επιπλέον όργανα της Stack και της HKS, ηχοσύστημα με 8 ηχεία και αλουμινένια πεντάλ.

Δεν ξέρουμε πώς σας φαίνεται η συγκεκριμένη Celica GT-Four αλλά το γεγονός ότι ο νέος ιδιοκτήτης απέκτησε ένα κομμάτι της αγωνιστικής ιστορίας της Toyota με κάτω από €10.000 είναι αξιοσημείωτο. Επιπλέον, το γεγονός ότι παρά τη συλλεκτική του αξία το αυτοκίνητο έχει πολλά χιλιόμετρα στο οδόμετρο, επιτρέπει στον οδηγό να το απολαύσει στο δρόμο χωρίς τύψεις.

[Πηγή: Bring A Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube