Το Toyota FJ Cruiser επιστρέφει στην πλατφόρμα του Hilux

Το Toyota FJ Cruiser επιστρέφει στην πλατφόρμα του Hilux

Το κοινό αγάπησε το Toyota FJ Cruiser και την ιδιαίτερη σχεδίασή του. Τι πιο λογικό από το να επιστρέψει;

Μετά από έναν κύκλο ζωής που διήρκησε 17 χρόνια, το τελευταίο Toyota FJ Cruiser κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Τώρα, ούτε ενάμιση χρόνο μετά, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει αντικαταστάτης του.

Το νέο Toyota FJ Cruiser αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα IMV 0, την οποία χρησιμοποιεί το φορτηγάκι Hilux Champ, που παρουσιάστηκε στην Ασία πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο σε σχέση με το Hilux που έρχεται στην Ευρώπη.

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει με τη μοναδική του σχεδίαση, που παντρεύει το ρετρό με την περιπέτεια

Σύμφωνα με το Autocar India, το νέο SUV θα μπορούσε να ονομάζεται Toyota FJ Cruiser, επαναφέροντας στη ζωή τον τιμημένο λογότυπο.

Toyota FJ Cruiser

Το δημοσίευμα βασίζεται σε δήλωση του Hao Quoc Tien, υπεύθυνου της Toyota Motor Ασίας κι Ειρηνικού στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Εκεί, ο Καναδοβιετναμέζος δήλωσε ότι η πλατφόρμα IMV 0 δεν θα περιορίζεται σε pick-up κι ότι ένα SUV είναι στα σκαριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Xbee, ένα μίνι FJ Cruiser

Το Toyota FJ Cruiser θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το Fortuner. Ένα SUV μεσαίου μεγέθους με πλαίσιο τύπου σκάλας, που τοποθετείται κάτω από το Land Cruiser

Toyota FJ Cruiser

Το τρέχον Fortuner, όπως και το δικό μας Hilux και το πολυμορφικό Innova, βασίζονται στην πλατφόρμα IMV, μια διαφορετική εκδοχή της IMV 0 του Hilux Champ. Εύλογα, το νέο SUV θα διατηρήσει το μεταξόνιο των Fortuner και Innova, αλλά θα έχει πιο τετραγωνισμένη και περιπετειώδη σχεδίαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser θα έχει 1.000 km αυτονομίας

Κι ενώ το Hilux Champ -ένα εισαγωγικό pick-up που αγοράζεται για επαγγελματική χρήση- έχει σπαρτιάτικο εσωτερικό, το νέο Toyota FJ Cruiser θα έχει πολυτελή καμπίνα κατασκευασμένη από premium υλικά, διαθέσιμη με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων.

Toyota FJ Cruiser

Το φθινόπωρο του 2022, η Toyota παρουσίασε στις αγορές της Μέσης Ανατολής την αποχαιρετιστήρια έκδοση Final Edition για το FJ Cruiser. Το off-roader με την ρετρό αισθητική σταμάτησε να παράγεται μετά από 17 χρόνια εμπορικής πορείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota FJ-E: Σκληροτράχηλο ηλεκτρικό 4x4, στοχεύει το Jeep Wrangler

Δεδομένης της προσαρμοστικότητας της πλατφόρμας IMV 0 και της συναισθηματικής αξίας του λογότυπου FJ Cruiser, δεν μας εκπλήσσει που η Toyota θέλει να λανσάρει όσο περισσότερα μοντέλα σε αυτήν την πλατφόρμα τύπου σκάλας, ώστε να μεγιστοποιήσει την απόδοση της επένδυσής της και τα κέρδη της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube