Τις μελλοντικές Alfa Romeo ανακοινώνει τον Ιούνιο ο Sergio Marchionne

Τις μελλοντικές Alfa Romeo ανακοινώνει τον Ιούνιο ο Sergio Marchionne

Στους 640 ίππους η ισχύς της κορυφαίας Giulia Coupé – Στα σκαριά και ένα SUV μεγαλύτερο από την Stelvio.

Tον Ιούνιο, στην επέτειο των 14 χρόνων από την ημέρα που ο Sergio Marchionne ανέλαβε το τιμόνι της FCA, θα ανακοινωθούν τα μελλοντικά σχέδια για την Alfa Romeo. Ο Marchionne επέλεξε να κάνει τις ανακοινώσεις στο Balocco και επί της ουσίας πρόκειται για το νέο 5ετές πρόγραμμα της εταιρείας.

Εκτός από την ανακοίνωση ενός νέου SUV, μοντέλου που φιλοδοξεί να καθιερώσει μαζί με την υπάρχουσα Stelvio, την Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ, ο Marchionne θα αναλύσει τα σχέδια της εταιρείας για την πολυαναμενόμενη Giulia Coupé. Η τελευταία θα κινείται τόσο από τους κινητήρες που γνωρίσαμε στην Giulia όσο και από νέους κινητήρες υβριδικής τεχνολογίας, με την κορυφαία της έκδοση να ενσωματώνει τεχνολογία από τη Ferrari και την F1 και να φτάνει σε ισχύ τους 640 ίππους!

Δύο συστήματα κίνησης βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα, χρησιμοποιώντας το παραπάνω σύστημα. Το ένα βασίζεται στον βενζινοκινητήρα 2.0 Turbo των 280 PS που χρησιμοποιείται στην μπερλίνα Giulia Veloce. Το άλλο χρησιμοποιεί το 2.9λίτρο βενζινοκινητήρα V6 της Giulia Quadrifoglio.

Η έκδοση 2.0 αποδίδει σε συνδυασμό γύρω από τα 350 άλογα και η 2.9 V6 το εκρηκτικό νούμερο των 650 PS, για να δημιουργήσει την ισχυρότερη road legal Alfa Romeo, με απόδοση χαμηλότερη μόλις 20 άλογα από τα 670 της Ferrari 488. Μεταξύ των πιθανών άμεσων ανταγωνιστών της Giulia Coupé, η M4 DTM της BMW αποδίδει 500 PS (460 στην έκδοση CS), το Audi RS5 450 άλογα και η Mercedes-AMG C 63 S Coupé 510 άλογα.

Το πλάνο για την Giulia είναι να προσφέρεται σε κουπέ και μπερλίνα, ακολουθώντας τη λογική Audi A5 και A5 Sportback. Τα διαφορετικά αμαξώματα σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Alfa Romeo θα βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα της Alfa για την κατηγορία των SUV, αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από τη Stelvio, το οποίο είναι πολύ πιθανό να ενσωματώνει 7θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ και εδώ θα υπάρχει υβριδική τεχνολογία κάτω από το καπό με μια διάταξη που θα περιλαμβάνει ηλεκτρικό τούρμπο σε συνδυασμό με κύκλωμα 48V. H εκτιμώμενη ημερομηνία παρουσίασης του νέου SUV είναι μέσα στο 2019.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube