Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG C 63 με αυτόματο 9άρι [videos]

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG C 63 με αυτόματο 9άρι [videos]

Η AMG επικεντρώθηκε στη βελτίωση του κρατήματος και της άνεσης στην πιο hot C-Class, παρακάμπτοντας τις επιδόσεις.

Από τις αρχές του 2019, η Mercedes-AMG C 63 θα είναι διαθέσιμη στις αντιπροσωπείες σε κουπέ, κάμπριο και φυσικά μπερλίνα, με τον εγνωσμένης αξίας V8 4.0 biturbo να βρίσκεται κάτω από το καπό τους.

Όπερ σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα στην γκάμα της ανανεωμένης C-Class δεν υπάρχει αναβάθμιση ισχύος. Έτσι το στάνταρ αυτοκίνητο θα συνεχίσει να αποδίδει με τη βοήθεια των δύο τούρμπο 476 PS από τις 5.000 ως τις 6.250 rpm και 66,3 kgm στο φάσμα 1.750-4.500 rpm. Όσο για την ισχυρότερη C 63 S και αυτή διατηρεί τους 510 PS και τα 71,4 kgm. Ωστόσο, στα μηχανικά μέρη υπάρχει όφελος, καθώς το μοτέρ συνδυάζεται πλέον με το νέο 9άρι σασμάν AMG Speedshift MCT με υγρό συμπλέκτη για ακριβέστερη απόκριση στις αλλαγές. Ανάλογα με το αμάξωμα, η ταχύτερη C 63 S χρειάζεται μόλις 3,8” για το σπριντ των 0-100 km/h.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επίσης ότι τα προγράμματα οδήγησης έχουν επαναπροσδιοριστεί, υποσχόμενη να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Στο κομμάτι του εξωτερικού σχεδιασμού, η αναβάθμιση χαρακτηρίζεται κυρίως από
μια σπέσιαλ γρίλια της AMG, ενώ στην καμπίνα το αυτοκίνητο πέρασε σε ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον, έξτρα φυσικά.

Αρκετά πράγματα έχουν ανανεωθεί για να δώσουν αυτό που η Mercedes-AMG υποστηρίζει ότι συνθέτει «πιο συναρπαστική δυναμική οδήγησης». Ανάμεσα στα πράγματα που άλλαξαν ή αναβαθμίστηκαν περιλαμβάνεται η ανάρτηση AMG Ride Control με προσαρμοζόμενη ρύθμιση της απόσβεσης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό πίσω, το οποίο είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της  C 63. Επιπλέον, οι ενεργές βάσεις του κινητήρα έχουν ρυθμιστεί εκ νέου, αποτελώντας πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού στην C 63 S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέες υβριδικές Mercedes-Benz με κινητήρα ντίζελ 

Μέσα στην καμπίνα, η C 63 φοράει το τιμόνι νέας γενιάς AMG, flat bottomed και περφορέ στις λαβές του, ντυμένο με δέρμα Nappa. Νέο στοιχείο αποτελεί και το ενσωματωμένο Touch Control Buttons, μέσω του οποίου διαχειρίζεσαι τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé [video]

«Η AMG C-Class είναι η πιο καλοπουλημένη σειρά μας και ως εκ τούτου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της εταιρείας μας τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό διευρύνουμε όλο και περισσότερο την προσφορά στη C-Class: Οι πελάτες μπορούν πλέον να επιλέξουν μεταξύ δώδεκα μοντέλων από την οικογένεια C-Class παγκοσμίως. Ως μέρος του πιο πρόσφατου facelift, αναβαθμίσαμε ακόμα πιο ουσιαστικά όλες τις εκδόσεις της γκάμας της», δήλωσε ο Tobias Moers, CEO της Mercedes-AMG GmbH. «Αυτό σχετίζεται με την γκάμα της C 43 και ειδικά, φυσικά, με την AMG C 63. Η τελειοποιημένη δυναμική οδήγηση και ο εκφραστικός σχεδιασμός υπογραμμίζουν τον ισχυρό, μυώδη χαρακτήρα του πισωκίνητου εμβληματικού μοντέλου μας», συμπλήρωσε ο  Moers.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube