Τι υπάρχει πίσω από τη γρίλια της BMW M3; [video]

Τι υπάρχει πίσω από τη γρίλια της BMW M3; [video]

Η BMW μας δείχνει τις εισαγωγές αέρα πίσω από τον προφυλακτήρα της M3.

Καθώς η συζήτηση σχετικά με τις μεγάλες γρίλιες των νέων μοντέλων της BMW συνεχίζεται ακατάπαυστα, η βαυαρική φίρμα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μας δείχνει τι κρύβεται πίσω από τα "kidneys" της νέας γενιάς M3/M4. Οι κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων των 3 Series και 4 Series είναι αυτές που ξεσήκωσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις με τον σχεδιασμό τους, ενώ μοιράζονται την ίδια μάσκα (προφυλακτήρας/φώτα/καπό).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé [video]

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, οι μηχανικοί της BMW αφαίρεσαν τον προφυλακτήρα της M3 αποκαλύπτωντας πως λειτουργικές εισαγωγές αέρα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της γρίλιας, εκτός φυσικά από τη δοκό στο μεσαίο τμήμα μπροστά από την οποία τοποθετείται η πινακίδα.

Το άνω κομμάτι της γρίλιας αφορά την ψύξη του κινητήρα και το κάτω την ψύξη του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ κάτω δεξιά φιλοξενούνται οι αισθητήρες για τα συστήματα υποβοήθησης. Πραγματικές είναι και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα του προφυλακτήρα που συμβάλλουν στην ψύξη των φρένων και του κινητήρα, με τις κάθετες σχισμές στις άκρες να μειώνουν τους στροβιλισμούς στους εμπρός τροχούς.

BMW M4

BMW M4

Για όσους αναρωτιούνται, οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης των BMW M3 και M4 είναι επίσης 100% λειτουργικές όπως φαίνεται και στην εικόνα του CarExpert.

Μπορεί λοιπόν οι πολέμιοι της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της BMW να συνεχίζουν να έχουν τις ενστάσεις τους όσον αφορά την αισθητική, όμως τώρα όλοι γνωρίζουν πως οι επιλογές των σχεδιαστών σχετίζονται απόλυτα με τις ανάγκες των μηχανικών μερών και δεν έγιναν μόνο για να προκαλέσουν τις αντιδράσεις του κοινού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube