Τι είναι το νέο FIAT 600 που ετοιμάζουν οι Ιταλοί;

Τι είναι το νέο FIAT 600 που ετοιμάζουν οι Ιταλοί;

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου εξέλιξης του νέου FIAT 600 που θα επιστρέψει στην γκάμα της ιταλικής φίρμας προς τα τέλη του 2023 ως ηλεκτρικό SUV.

FIAT 600

Κάτι εντελώς νέο ετοιμάζει η FIAT, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου εξέλιξης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτω από το έντονο καμουφλάζ του πρωτότυπου κρύβεται το νέο FIAT 600. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το νέο 600 έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία F364 και θα επιστρέψει στην γκάμα της FIAT ως ηλεκτρικό SUV. Θα βασίζεται όπως και το νέο Jeep Avenger, στην πλατφόρμα STLA Small του ομίλου Stellantis, υιοθετώντας παράλληλα το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας από το αμερικανικό αδελφάκι του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fiat Gazette (@fiatgazette)

 

Θυμίζουμε ότι το Jeep Avenger κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 156 PS και 260 Nm ροπής που συνδυάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh.

Το νέο 600 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, πλάι στο Avenger, και στόχος της FIAT είναι να παράγει περίπου 130.000 κομμάτια ετησίως.

Το ηλεκτρικό SUV της FIAT αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2023 και να μπει στην παραγωγή τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Οι παραδόσεις υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube