Tesla: Τα ανανεωμένα μοντέλα της δεν έχουν λεβιέ!

Tesla: Τα ανανεωμένα μοντέλα της δεν έχουν λεβιέ!

Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα Model S και Model X θα προβλέπουν το αν ο οδηγός θέλει να πάει μπροστά ή πίσω.

Η χθεσινή πρεμιέρα των ανανεωμένων Tesla Model S και Model X προκάλεσε σχόλια για το αντισυμβατικό τιμόνι, όμως αυτό που είναι ακόμη πιο περίεργο είναι η ανακοίνωση πως δεν υπάρχει επιλογέας ταχυτήτων!

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού μέσω Twitter, ο CEO της Tesla, Elon Musk δήλωσε: «Το αυτοκίνητο προβλέπει την κατεύθυνση που θέλει να πάρει ο οδηγός βασισμένο στα εμπόδια που βλέπει, το περιβάλλον και από τα δεδομένα του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης».

Tesla Model S

Αυτό σημαίνει πως σε αντίθεση με τα προηγούμενης γενιάς Model S και Model X που είχαν επιλογέα από Mercedes-Benz πίσω από το τιμόνι, τα ανανεωμένα Tesla θα αποφασίζουν από μόνα του αν πρέπει να επιλέξουν D ή R (όπισθεν), κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει πολλούς από τους υποψήφιους αγοραστές. Βέβαια, όπως διευκρίνισε ο Elon Musk, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει αυτή την επιλογή μέσα από την κεντρική οθόνη αφής 17".

Μένει να δούμε αν το κοινό θα αγκαλιάσει την πρόταση της Tesla να ενσωματώσει τις επιλογές ταχυτήτων στην οθόνη αφής και να εξαλείψει τα φυσικά χειριστήρια, αλλά και την αποτελεσματικότητα που θα έχει το σύστημα πρόβλεψης επιλογής κατεύθυνσης. Όπως διαπίστωσαν οι πιο "ψαγμένοι" του ίντερνετ, η Tesla έχει ανεβάσει και φωτογραφία του εσωτερικού των μοντέλων της με συμβατικό τιμόνι, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει και αυτή η επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές - αν και σε αυτή τη διάταξη λείπει ο φυσικός επιλογέας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube