Tesla: Σεντάν και crossover εκδόσεις για το Model III

Tesla: Σεντάν και crossover εκδόσεις για το Model III

Στα πλάνα της αμερικανικής εταιρείας περιλαμβάνονται όχι μία, αλλά δύο εκδόσεις του επερχόμενου μικρού premium μοντέλου.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Washington D.C., ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Tesla, JB Straubel, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θέλει να φτάσει το μισό εκατομμύριο πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2020.

Η ζήτηση για το πολυτελές σεντάν Model S αλλά και για το crossover Model X, που θα μπει στην παραγωγή το φθινόπωρο, είναι μεν υψηλή αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει αυτό το επίπεδο.

Ο κύριος όγκος των πωλήσεων θα έρθει από το μικρότερο μοντέλο που θα ονομάζεται Model III και, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, θα αποτελέσει τη βάση και για ένα crossover.

Το Model III θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο σεντάν που θα κοστίζει γύρω στις $35.000 στις ΗΠΑ και θα τοποθετηθεί στην premium κατηγορία, απέναντι σε καθιερωμένα μοντέλα όπως η BMW 3-Series, η Mercedes-Benz C-Class, η Jaguar XE και το Audi A4.

Η παρουσίαση του σεντάν θα γίνει τον Μάρτιο του 2016 και η διάθεσή του θα ξεκινήσει το 2017, με τον CEO, Elon Musk, να υπόσχεται αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 km. Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πότε θα παρουσιαστεί το crossover αλλά, με την συγκεκριμένη κατηγορία να σημειώνει σημαντική αύξηση, μάλλον δεν θα καθυστερήσει πολύ.

[Πηγή: WSJ, Σχέδιο: RM Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube