Tesla: Το SUV Model X έρχεται το φθινόπωρο

Tesla: Το SUV Model X έρχεται το φθινόπωρο

Η ημερομηνία λανσαρίσματός του έχει πάει πίσω αρκετές φορές αλλά πλέον οριστικοποιήθηκε.

Τον περασμένο μήνα ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις του Model X θα ξεκινούσαν τον Αύγουστο.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας, είπε ότι οι περισσότεροι από 20.000 πελάτες που έχουν ήδη παραγγείλει το 7θέσιο ηλεκτρικό crossover χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί η τιμή του, θα πρέπει τελικά να περιμένουν «τρεις με τέσσερις μήνες», μεταθέτοντας την έναρξη της παραγωγής για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ο Musk εξήγησε ότι οι μηχανικοί εργάζονται ακόμα επάνω σε κάποιες λεπτομέρειες και άφησε να εννοηθεί ότι το τελικό μοντέλο μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες εκπλήξεις.

«Επιβάλλεται να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά, ιδίως οι πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και η διαμόρφωση της δεύτερης σειράς καθισμάτων, θα είναι ακριβώς όπως πρέπει», είπε. «Επίσης, θέλουμε να τελειοποιήσουμε κάποια άλλα στοιχεία που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.»

Το Model X είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2012 και θα είναι το δεύτερο μόλις μοντέλο στην υπάρχουσα γκάμα της Tesla. Η σχεδίαση και οι προδιαγραφές του, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα (όπως το Model S D) προσέλκυσαν ουκ ολίγους υποψήφιους αγοραστές που, ωστόσο, αναγκάστηκαν να υποστούν αρκετές καθυστερήσεις.

Σίγουρα ελπίζουν ότι αυτή τη φορά ο Musk θα τηρήσει το λόγο του...

[Πηγή: CNN]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube