Σχέδια για ένα μεσαίο premium σεντάν από την Tesla Motors

Σχέδια για ένα μεσαίο premium σεντάν από την Tesla Motors

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla Motors ονομάζεται “Model III” και θα παρουσιαστεί το 2016.

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla Motors, Elon Musk, αποκάλυψε ότι η αμερικάνικη εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο βασικό μοντέλο που θα ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων premium σεντάν και θα ονομάζεται Model III (3).

Το νέο ηλεκτρικό βασικό μοντέλο της Tesla Motors δεν θα βασιστεί στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το μεγάλο premium σεντάν Model S και το αναμενόμενο SUV Model X. Το νέο Model III θα είναι 20% μικρότερο από το Model S και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 35.000 δολάρια (€ 26.000). Ο ηλεκτροκινητήρας θα προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ η αυτονομία των μπαταριών θα ξεπερνά τα 320 km.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα χρησιμοποιεί θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο της φίρμας, ρίχνοντας αρκετά το κόστος. Το νέο αυτό εργοστάσιο της Tesla Motors θα κατασκευάζει τις μπαταρίες όλων των μοντέλων της εταιρείας, καθώς και διάφορων πελατών (φήμες κάνουν λόγο για την Daimler και τη Nissan).

Τέλος, ο Elon Musk αναφέρθηκε και στο Tesla Roadster λέγοντας ότι θα αποκτήσει νέας γενιάς μπαταρίες, που θα αυξήσουν την αυτονομία του από τα 395 km στα 645 km.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube