Tesla Model 2, επίσημη παρουσίαση το 2023

Tesla Model 2, επίσημη παρουσίαση το 2023

Το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της καλιφορνέζικης εταιρείας, το Tesla Model 2, θα παρουσιαστεί επίσημα το 2023 και θα ξεκινά από τις $25.000!

Tesla Model 2

Η Tesla σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επίπεδο πωλήσεων, δείχνοντας να μην την επηρεάζει ούτε η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Η αμερικανική φίρμα, που σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της αξία είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ετοιμάζει μία ακόμα κίνηση ματ, με το Tesla Model 2. Μια κίνηση που σε περίπτωση κατά την οποία ευσταθούν όλα όσα ακούγονται, θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο σύνολο των κατασκευαστών-ανταγωνιστών της.

Η Tesla λοιπόν, όπως είχε ανακοινώσει ήδη από το 2020 ο ιδρυτής της Elon Musk, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο εξέλιξης του μικρότερου και συνάμα φθηνότερου μοντέλου της γκάμας της, του Tesla Model 2. Παρότι οι πληροφορίες αναφορικά με το ποιόν του νέου μοντέλου της αμερικανικής φίρμας φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό, οι φήμες θέλουν το Tesla Model 2 να κατασκευάζεται -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα (Shangai Gigafactory), να δανείζεται αρκετά στοιχεία στη σχεδίασή του, τόσο από το Model 3 όσο και από το Model Y, να φέρει το ίδιο λιτό και συνάμα προηγμένο τεχνολογικά εσωτερικό και να διατίθεται -στη βασική έκδοση- με μίνιμουμ 400 km αυτονομίας!

Το highlight χαρακτηριστικό για το επερχόμενο Tesla Model 2 δεν θα είναι άλλο από την τιμή του.

Tesla Model 2

Σαφώς, θα υπάρξουν εκδόσεις και με μεγαλύτερη αυτονομία (κοντά στα 560 Km), ενώ θεωρείται βέβαιο ότι την γκάμα του μοντέλου θα εμπλουτίσει αργότερα και η «καυτή» version Performance (dual electric motors) που συναντάμε αυτή τη στιγμή στα μοντέλα Model 3, Y κ.ά, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ισχύος θα είναι. 

Οι ιθύνοντες της αμερικανικής φίρμας έχουν θέσει ως στόχο, η entry level έκδοση του Tesla Model 2 να μην υπερβεί τις $25.000, που σημαίνει ότι θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της κλάσης του, ένα από τα φθηνότερα στην αγορά και εξίσου προσιτό στην αγορά όσο ένα συμβατικό μικρομεσαίο μοντέλο!    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube