Tesla: Ετοιμάζει μικρομεσαίο χάτσμπακ με αρχική τιμή €23.000

Tesla: Ετοιμάζει μικρομεσαίο χάτσμπακ με αρχική τιμή €23.000

Το νέο βασικό μοντέλο της Tesla θα προσφέρει ανταγωνιστική αυτονομία άνω των 400 km σε προσιτή τιμή.

Μετά από το νέο ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε στην αγορά της Ευρώπης, η Tesla ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη με την πρεμιέρα του νέου βασικού της μοντέλου το οποίο θα έχει τη μορφή ενός μικρομεσαίου χάτσμπακ. Το νέο Tesla που θα κυκλοφορήσει το 2023, θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι σε ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού όπως τα Volkswagen ID.3, Nissan Leaf, KIA EV6 και Hyundai Ioniq 5.

Μεγάλο όπλο του θα είναι η χαμηλή τιμή που φημολογείται πως θα ξεκινά στις ΗΠΑ από τις $25.000 (€20.955). Στην Ευρώπη αναμένεται να είναι λίγο ακριβότερο ξεκινώντας από τα €23.000-24.000, μια τιμή που θα το καθιστά με διαφορά το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla αλλά και αρκετά φθηνότερο από τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model 3 Long Range [video]

Αυτό επετεύχθει χάρη στις μπαταρίες νέας τεχνολογίας της Tesla που θα έχουν 50% χαμηλότερο κόστος παραγωγής φτάνοντας τα €90 ανά kWh. Παράλληλα θα έχουν πέντε φορές περισσότερη χωρητικότητα ενέργειας και 16% περισσότερη αυτονομία ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Την τεχνολογία ανακοίνωσε ο Elon Musk στην εκδήλωση Battery Day του 2020 με την παραγωγή να ξεκινά το 2022.

Εκτός όμως από προσιτή τιμή, το Tesla hatchback θα έχει μεγάλη αυτονομία που θα ξεπερνά αυτή των ανταγωνιστών. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε ο ίδιος ο Elon Musk, αυτονομία κάτω των 400 km δεν είναι αποδεκτή για το επίπεδο της Tesla. Μένει να δούμε αν η χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι κάτω από 50 kWh (η μικρότερη μέχρι στιγμής διαθέσιμη χωρητικότητα στο Tesla Model 3), τουλάχιστον στη βασική έκδοση. Η αυτονομία της κορυφαίας έκδοσης Long Range πάντως αναμένεται να φτάνει τα 560 km του αντίστοιχου Tesla Model 3 Long Range.

Όσον αφορά το όνομα η Tesla δεν έχει αποκαλύψει κάποιο στοιχείο, όμως είναι πιθανό να λέγεται Model 2. Σχεδιαστικά θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το Model 3 με έμφαση στην αεροδυναμική (η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένη βασισμένη σε εικασίες). Για την αγορά της Ευρώπης το ηλεκτρικό χάτσμπακ θα παράγεται μαζί μετα Model 3 και Model Y στο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο (Γερμανία) που αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2022 μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube