Teaser για το νέο FIAT 124 Spider

Teaser για το νέο FIAT 124 Spider

Η FIAT έδωσε στη δημοσιότητα δύο εικόνες-teaser για το 124 Spider που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Los Angeles Auto Show 2015, στις 17 Νοεμβρίου.

Δημοσιοποιημένες από τον αμερικανικό κλάδο της FIAT, οι εικόνες-teaser είναι σαν καρτ-ποστάλ από τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Ο αυτοκίνητο δεν είναι σε πρώτο πλάνο, αλλά απεικονίζεται σκιτσαρισμένο στη βάση της κάρτας.

Ωστόσο και στην περίπτωση που είναι πιστό αντίγραφο -και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο- οι λεπτομέρειες που διακρίνουμε είναι αυτά που γνωρίζουμε ήδη. Το FIAT 124 Spider απαθανατίστηκε χωρίς καμουφλάζ τον Σεπτέμβριο, οπότε και η χαριτωμένη κοψιά του μας αποκαλύφθηκε πριν από την επίσημη πρεμιέρα του.

Να θυμίσουμε μόνο, ότι το νέο 124 Spider βασίζεται στο Mazda MX-5, οπότε και υιοθετεί σε γενικές γραμμές το οικείο σχέδιό του, με χαρακτηριστική μουσούδα που το διαφοροποιεί από το ιαπωνικό ρόουντστερ, μεγάλα φανάρια εμπρός και μικρό πρόβολο πίσω.



Κάτω από το καπό, η FIAT δεν έχει επιβεβαιώσει ποια μοτέρ επιλέχτηκαν, αλλά αναμένουμε να υπάρχει στη βάση της γκάμας των κινητήρων ένας 1.400άρης τούρμπο με 180 άλογα που θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν. Η κορυφαία έκδοση του ιταλικού αυτοκινήτου, με τα σήματα της Abarth πια, πιθανότατα θα φορά τον 1750, τον ίδιο που φορά και η Alfa Romeo 4C, συνδυασμένο με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου FIAT 124 Spider θα γίνει επί αμερικανικού εδάφους σε λίγες ημέρας και συγκεκριμένα στο Los Angeles Auto Show 2015, που ανοίγει τις πύλες του για τον Τύπο στις 17-19 Νοεμβρίου και για το κοινό 20-29 Νοεμβρίου.

[Πηγή FIAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube