Τα FIAT 124 Spider και Abarth θα είναι διαφορετικά αυτοκίνητα

Τα FIAT 124 Spider και Abarth θα είναι διαφορετικά αυτοκίνητα

To νέο FIAT 124 Spider και η «καυτή» έκδοση Abarth θα είναι δύο ξεχωριστά, διαφορετικά μοντέλα.

Το FIAT 124 Spider και το αντίστοιχο Abarth θα έχουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές απ’ όσο πιστεύαμε, λένε υψηλά ιστάμενες πηγές μέσα στην εταιρεία.

Τα δύο σπορ διθέσια που βασίζονται στο Mazda MX-5 και αναμένονται το 2016 ήταν ανάμεσα στα 30 μοντέλα της Fiat Chrysler Automobiles που παρουσιάστηκαν σε ένα παγκόσμιο συνέδριο αντιπροσώπων, στο Las Vegas την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ ήταν γνωστό ότι από το νέο 124 Spider θα γεννιόταν και μια έκδοση Abarth, όπως έγινε με άλλα μοντέλα της FIAT, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το πόσο διαφορετικά θα είναι τα δύο νέα σπορ μοντέλα.

Αντί το Abarth να έχει απλώς τα γνωστά σπόιλερ, τις ποδιές και τα φουσκωμένα φτερά που να του δίνουν επιθετικότητα, θα έχει διαφορετικό αμάξωμα ώστε να έχει και εντελώς διαφορετική εμφάνιση.

Τα σχέδια που είχαν κάνει καλλιτέχνες για το 124 Spider λέγεται ότι είναι επίσης μακριά από την πραγματικότητα. Δεν θα υπάρχουν σχεδιαστικές αναφορές στο FIAT 500, αλλά αντίθετα θα είναι μια σύγχρονη έκδοση του κλασικού 124 Spider με τα σχετικά στιλιστικά στοιχεία – όπως είναι το σημερινό 500 σε σχέση με το παλιό.

Οι πηγές έριξαν φως και στους κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν στα δύο σπορ διθέσια μοντέλα. Δεν θα είναι κινητήρες της Mazda, πράγμα που σημαίνει ότι ο 1.4 MultiAir θα υποστεί μετατροπές για διαμήκη τοποθέτηση και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Οι φήμες ήθελαν τον κινητήρα 1750 της Alfa 4C να κινεί και το 124 Abarth. Όμως αυτός ο κινητήρας θεωρείται της Alfa και δεν θα τοποθετηθεί στο Abarth σε αυτή τη μορφή. Οι διαστάσεις των κυλίνδρων του θα αλλάξουν ώστε να αποκτήσει διαφορετικό κυβισμό.

Του χρόνου αναμένεται και μια έκδοση Abarth του ανανεωμένου 500. θα είναι πιο extreme από το υπάρχον μοντέλο, σύμφωνα με τη στρατηγική της Abarth που θέλει να γίνει μια πραγματική φίρμα επιδόσεων.

Το FIAT 124 Sport Spider 1966

Το πρώτο FIAT 124 Sport Spider έμεινε στην παραγωγή για ένα αξιοσημείωτο διάστημα 19 ετών.

Σχεδιασμένο από τον Pininfarina και βασισμένο στην πισωκίνητη οικογένεια των FIAT 124, παρουσιάστηκε το 1966, επιβίωσε παρά την εισαγωγή της νέας νομοθεσίας για την ασφάλεια και τις εκπομπές καυσαερίων το 1974 και πουλιόταν ως FIAT μέχρι το 1982, όπου η ιταλική μάρκα αποσύρθηκε από τις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στο 1983 και το 1985, πουλιόταν ως Pininfarina Spider, πράγμα λογικό αφού το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν εξαρχής στο εργοστάσιο που ίδρυσε ο μεγάλος σχεδιαστής Sergio Pininfarina. Η παραγωγή του σταμάτησε το 1985 αφού είχαν κατασκευαστεί κάπου 200.000 κομμάτια. Τα δύο τρίτα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube