Τα Opel Corsa και Mokka θα γίνουν και OPC

Τα Opel Corsa και Mokka θα γίνουν και OPC

H μεγάλη πιθανότητα ενός νέου, σπορ Peugeot e-208 δίνει το έναυσμα για την επιστροφή του διακριτικού «OPC» εκτός από το Astra, στο νέο Mokka και στο υφιστάμενο Corsa.

Opel Astra OPC rendering

Το διακριτικό «GTI» εξαφανίστηκε επίσημα από την Peugeot τον Δεκέμβριο που μας πέρασε με το τέλος της παραγωγής του 308 GTI. Έτσι, το Sochaux ξέμεινε χωρίς μικρό ή κόμπακτ σπορ μοντέλο. Υπάρχει βέβαια το 508 PSE, αλλά πρόκειται για άλλου παπά ευαγγέλιο… και πορτοφόλι. Για ένα σπορ μικρό ή κόμπακτ χάτσμπακ επομένως τελούμε εν αναμονή, μιας και είναι πολύ πιθανή η άφιξη ενός σπορ e-208 που θα συμπαρασύρει και τους Blitz σε κάτι ανάλογο.

Για του λόγου το ασφαλές, και πάντως πιο ασφαλές από το λανσάρισμα ενός σπορ e-208, έχουμε την επιβεβαίωση της Vauxhall, του βρετανικού βραχίονα της Opel, για ένα Corsa OPC. Το σπορ σουπερμίνι θα λανσαριστεί το 2022 και θα είναι 100% ηλεκτρικό. Οι Βρετανοί συνάδελφοί μας από το Autoexpress, επικαλούνται ότι το νέο μοντέλο θα έχει απαράλλαχτο σύστημα κίνησης σε σύγκριση με το Peugeot e-208, δηλαδή 136 άλογα και μπαταρία 50 kWh.

Opel Corsa OPC rendering

Πού είναι λοιπόν η σπορ ουσία, θα αναρωτιέστε, και εύλογα. Πιθανώς στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, στα φρένα και -γιατί όχι;- στη μείωση του βάρους. Αυτοί είναι οι μόνοι τομείς πάνω στους οποίους μπορεί να ποντάρει το Groupe PSA, καθώς δεν υπάρχει στα ράφια ισχυρότερο ηλεκτρομοτέρ.

Μαζί με το Corsa, αντίστοιχης φροντίδας θα μπορούσε να τύχει και το νέο Mokka, κληρονομώντας επίσης τα διακριτικά «OPC». Η πλατφόρμα είναι έτοιμη, αυτή του Peugeot e-2008, και διαθέτει όπως και το γαλλικό SUV ηλεκτρική έκδοση με 136 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube