Tα νέα μοντέλα της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi

Tα νέα μοντέλα της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi

H συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε τα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη έως το 2026 και ανάμεσά τους βρίσκονται ο διάδοχος του Nissan Micra και το Mitsubishi Colt.

Renault-Nissan-Mitsubishi

H συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi έκανε αναδιαρθρώσεις και ανακοίνωσε τα νέα της μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη μέχρι το 2026. 

Αρχικά, το μερίδιο της Renault στη Nissan μειώθηκε από το 43% στο 15%, και ισούται πλέον με εκείνο της Nissan στη Renault, γεγονός που σύμφωνα με τους κατασκευαστές θα προσφέρει μια πιο ισορροπημένη συνεργασία.

Renault-Nissan-Mitsubishi

Επιπλέον, η Nissan θα επενδύσει στο λογισμικό της Renault για ηλεκτρικά μοντέλα που ονομάζεται Ampere, ενώ και οι δύο εταιρείες θα γίνουν πελάτες του Horse project, μιας συνεργασίας του γκρουπ Renault που έχει σκοπό να εξελίσσει και να κατασκευάσει συμβατικούς και υβριδικούς κινητήρες.

Την ίδια στιγμή, και τρεις μάρκες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών όπως μπαταρίες στερεάς κατάστασης και συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Στην Ευρώπη το 2026, η συμμαχία θα λανσάρει τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του Nissan Micra ο οποίος θα παράγεται στη Γαλλία από τη Renault. Θα μοιράζεται το 80% των εξαρτημάτων του με το νέο Renault 5 μειώνοντας έτσι κατά 40% το κόστος εξέλιξής του από τη Νissan.

Μέχρι το 2026 θα λανσαριστούν και τα νέα Mitsubishi Colt και ASX που θα είναι ουσιαστικά Renault Clio και Captur αλλά με το σήμα του Ιάπωνα κατασκευαστή.  

Renault-Nissan-Mitsubishi

Οι Renault και Nissan θα εξελίξουν από κοινού τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων για την κατηγορία C που θα κάνει ντεμπούτο μετά το 2026. Τέλος, η συνεργασία τους θα επεκταθεί και σε νέους τομείς όπως η διανομή, το After Sales και το δίκτυο σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube