Στην παραγωγή το Volvo S90 Excellence

Στην παραγωγή το Volvo S90 Excellence

Αντικαθιστώντας τη θέση του συνοδηγού με ένα κορυφαίο σύστημα infotainment, η Volvo κάνει ακόμα ένα βήμα στα εντυπωσιακά εσωτερικά.

Το Volvo S90 Excellence προορίζεται για την Κινέζικη αγορά και βασίζεται στην επιμηκυμένη έκδοση του μοντέλου με το χαρακτηριστικό L.

Πρόκειται για μια επίσης νέα έκδοση που παρουσιάστηκε παράλληλα με το Excellence στη Σανγκάη και έχει 12 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Kατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ευκατάστατων Κινέζων που προτιμούν να κάθονται πίσω δεξιά αντί να οδηγούν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους.

Το Excellence αποτελεί στην ουσία την έναρξη της παραγωγής του Lounge Console Concept που είχε δείξει η Volvo στο Σαλόνι Auto China 2016. Πέρα από τον τεράστιο χώρο που έχει δημιουργήσει η κατάργηση του καθίσματος του συνοδηγού, η έκδοση Excellence έχει ακόμα πανοραμική οροφή, ανακλινόμενα τραπεζάκια και θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volvo S90 Lounge Console Concept

Εννοείται ότι διαθέτει όλη την υψηλή τεχνολογία συνδεσιμότητας και των υπόλοιπων S90, κάτι που περιλαμβάνει απόλυτη επικοινωνία με κάθε smartphone. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κινητό γραφείο δηλαδή, το οποίο ενσωματώνει την υψηλή αισθητική της καμπίνας κάθε σύγχρονου Volvo. Παρόν είναι και το σύστημα ιονισμού του αέρα των S90, που φιλτράρει τον αέρα που αναπνέουν οι επιβάτες.



Η υψηλή τεχνολογία συνεχίζεται και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφάλειας, τα οποία διαθέτουν μέχρι και σύστημα ανίχνευσης μεγάλων ζώων, όπως τα ελάφια και οι αγελάδες, κάτι όχι και τόσο αμελητέο στην πραγματικότητα της Κίνας. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί μέρος του συστήματος Pilot Assist, της ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η αυτόνομη οδήγηση μπαίνει στο βασικό εξοπλισμό του Volvo S90

Το S90 L (άρα και το Excellence) θα διατίθεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα, που στην έκδοση T4 θα αποδίδει 190 και στην Τ5 255 ίππους. Αργότερα θα διατεθεί και η plug-in υβριδική έκδοση Τ8, που με τους δύο κινητήρες θα αποδίδει 408 ίππους.

Η παραγωγή του S90 L θα ξεκινήσει άμεσα ενώ του Excellence το 2017. Και τα δύο θα κατασκευάζονται στην Κίνα, όπου θα μεταφερθεί και η συνολική παραγωγή του μοντέλου. Με άλλα λόγια, όλα τα S90 που θα πωλούνται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, θα εισάγονται εκεί από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volvo S90 D5 AWD

Ο αρχικός προγραμματισμός αναφέρει ότι και τα S90 L και Excellence προορίζονται μόνο για την αγορά της Κίνας, ωστόσο αργότερα η ζήτηση μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube