Στα σκαριά το νέο πιο ισχυρό Audi RS6 Avant

Στα σκαριά το νέο πιο ισχυρό Audi RS6 Avant

Η νέα πιο ισχυρή και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Audi RS 6 Avant απαθανατίστηκε να δοκιμάζεται στο Nürburgring πριν από το ντεμπούτο της στην αγορά το 2024.

Audi RS6 Avant

Η Audi από το 2026 και μετά θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2032. 

Μέχρι να γίνει αυτό, ο Γερμανός κατασκευαστής έχει υποσχεθεί ότι το τελευταίο κύμα των RS μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες θα είναι «εκπληκτικό».

Ένα από τα μοντέλα της μάρκας που σύντομα θα αποκτήσει μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση με περισσότερη ισχύ είναι το Audi RS 6 Avant. 

Audi RS6 Avant

Οι δοκιμές εξέλιξης του εμβληματικού στέισον φαίνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να γράφει χιλιόμετρα στην Πράσινη Κόλαση.

Μιλώντας στο Autocar, το αφεντικό της Audi Sport, Sebastian Grams, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το εάν θα αναβαθμιστεί το RS6 ότι «θα γίνει πιο σκληροπυρηνικό, πιο ισχυρό, πιο ακριβές και με καλύτερη απόδοση». Ο ίδιος απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει τις αναβαθμίσεις που θα δεχθεί το γερμανικό στέισον. 

Η Audi φρόντισε πάντως να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του μοντέλου με καμουφλάζ πράγμα που σημαίνει ότι το ισχυρότερο RS6 Avant θα υποστεί αισθητικές επεμβάσεις για πιο επιθετική εμφάνιση.

Audi RS6 Avant

Θυμίζουμε ότι το «συμβατικό» Audi RS 6 Avant κινείται από έναν 4.0 lt twin-turbo V8 με ισχύ 600 PS και 800 Nm, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο μοτέρ στην περίπτωση της Lamborghini Urus Performante αγγίζει την ισχύ των 666 ίππων.

Η νέα πιο σκληροπυρηνική και πιο ισχυρή έκδοση του Audi RS 6 Avant αναμένεται σύμφωνα με ρεπορτάζ να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2024.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube